Pogacar stellig na Alpe d'Huez: 'Ik weet waarom ik woensdag leed, het zal niet weer gebeuren' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar stellig na Alpe d'Huez: 'Ik weet waarom ik woensdag leed, het zal niet weer gebeuren'

Pogacar stellig na Alpe d'Huez: 'Ik weet waarom ik woensdag leed, het zal niet weer gebeuren'

Tadej Pogacar legde Jonas Vingegaard het vuur aan de schenen op de flanken van de Alpe d'Huez. De Sloveen, die een dag eerder de gele trui inwisselde voor de witte trui na een lastig laatste uur, demarreerde drie maal op de zo genoemde Nederlandse berg. Hij kon alleen geen gat creëren tussen hemzelf en de nieuwe geletruidrager Vingegaard.

Na de etappe van woensdag was Pogacar duidelijk: hij wilde 'wraak', de Tour de France was nog allerminst over. Reikhalzend keek hij, en met hem alle wielerliefhebbers die voor de televisie klaarzaten, uit naar de Alpe d'Huez. Hij maakte het Vingegaard moeilijk, maar vuurwerk zoals op woensdag bleef uit. 'Na gisteren was ik niet zo zelfverzekerd als ik had gewild', legde hij na de etappe uit in het flashinterview bij de Tourorganisatie. 'Ik had beter gekund, maar het is oké.'

De reden dat het 'oké' is voor de klassementsrenner van UAE Team Emirates, is omdat hij op de hoogte is van wat er mis is gegaan op de Col du Granon een dag eerder. 'Ik weet waarom ik gisteren leed en het zal niet meer gebeuren. Er waren te veel aanvallen. Ik was een beetje dom om op alles te reageren.' Pogacar is erg streng voor zichzelf en steekt de hand in eigen boezem. 'Het zal niet nog een keer gebeuren.'

Pogacar prijst zijn rivaal Vingegaard

De Sloveense superster, die de vorige twee Tour de Frances winnend afsloot, heeft niets dan lof voor zijn nieuwe rivaal Vingegaard. De eveneens jonge Deen (hij is pas 25) stond vorig jaar op als kopman na een val van Roglic en vult die rol vooralsnog succesvol in. 'Jonas is echt supersterk, ik moet een manier vinden om tijd te winnen', zo is de wittetruidrager stellig. Voorlopig gaat Pogi, zoals hij liefkozend wordt genoemd, nog altijd op zoek naar een manier om een derde Tourzege toe te voegen aan zijn palmares.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws