Prachtige crossduels in de maak: Pieterse rijdt vanaf volgende week alle Wereldbekers tot aan het WK veldrijden Wielrennen
Wielrennen

Prachtige crossduels in de maak: Pieterse rijdt vanaf volgende week alle Wereldbekers tot aan het WK veldrijden

Prachtige crossduels in de maak: Pieterse rijdt vanaf volgende week alle Wereldbekers tot aan het WK veldrijden

Fans van Puck Pieterse kunnen hun hart gerust ophalen. De 21-jarige renster van Fenix-Deceuninck doet vanaf deze week namelijk ieder weekend ten minste één keer mee aan een veldrit. Dat vertelde ze in de Jaarbeurs in Utrecht, waar ze de Gerrie Knetemann Trofee ontving als zijnde het talent van het jaar.

'Ik rijd niet in Flamanville, maar daarna in principe wel alle Wereldbekers tot en met het WK veldrijden. Ik ben er ook bij op het NK veldrijden om mijn titel te verdedigen. Bovendien zal ik in de kerstperiode een aantal extra wedstrijden rijden'. zo wist CyclingOnline op te tekenen. 'Komende zaterdag staat Boom op het programma en daar zullen alle Nederlandse toppers bij de vrouwen rijden. Dat wordt een soort WK', aldus de Amersfoortse.

Pieterse droomt van Olympische titel op de mountainbike

Pieterse ontving dus ook de prijs voor talent van het jaar en was daar naar eigen zeggen erg trots op. 'Ik was ook genomineerd bij de vrouwen, maar als je ziet wat Demi Vollering en Annemiek van Vleuten daar gepresteerd hebben, is de concurrentie wel heel groot en de uitkomst verdiend', luidde het sportief. 'Ik ben blij met deze prijs. Ik ving 2023 aan met het idee dat ik me wilde kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar dat liep zelfs beter. Nu droom ik van winnen in Parijs op de mountainbike', vertelt ze vervolgens over haar torenhoge ambities op de 29-incher.

De veelzijdige Pieterse is dus op zaterdag 2 december weer op haar crossfiets te zien. In Boom staan inderdaad vrijwel alle toppers aan het vertrek en moet ze het opnemen tegen Fem van Empel, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado. Waarschijnlijk is ook Shirin van Anrooij weer van de partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws