🎥 Sam Oomen feliciteert Koen Bouwman: 'Goh man, het is je zo gegund jongen' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Sam Oomen feliciteert Koen Bouwman: 'Goh man, het is je zo gegund jongen'

🎥 Sam Oomen feliciteert Koen Bouwman: 'Goh man, het is je zo gegund jongen'

Eén en al vreugde bij de renners en staf van Jumbo-Visma na afloop van de zevende etappe van de Giro d’Italia, die gewonnen werd door Koen Bouwman. De Nederlander zat mee in de vlucht en won uiteindelijk door Davide Formolo en Bauke Mollema in de sprint compleet weg te sprinten.

In de zevende etappe moesten de renners in de Giro talloze hoogtemeters overwinnen. Door de positionering van de beklimmingen was de etappe echter in het voordeel van de vluchters, daar de ‘mildere’ finale nadelig was voor de klassementsrenners om verschil te maken. Zodoende begon de etappe met een slopend gevecht om mee te zitten in de ontsnapping. Jumbo-Visma slaagde daarin met twee renners: Bouwman en Tom Dumoulin. Verder kreeg de vlucht een waar oranje-gehalte door de aanwezigheid van Bauke Mollema en Wout Poels.

Ondanks verschillende aanvallen werd de ritzege toch beslist in een lastige sprint bergop. In de aanloop cijferde Dumoulin zich weg door tempo te maken voor Bouwman, die zijn sprint vroeg lanceerde en zijn concurrenten vervolgens kansloos liet. Na afloop was het één en al vreugde bij de renners van Jumbo-Visma. Eerst vloog Dumoulin Bouwman vanzelfsprekende om de nek, waarna felicitaties van Tobias Foss volgden. Ook Sam Oomen gaf zijn ploeggenoot een knuffel en had mooie woorden voor hem. ‘Goh man, het is je zo gegund jongen.

Bouwman pakte niet alleen de ritzege maar ook de bergtrui. Op de verschillende beklimmingen kwam de blonde Nederlander steevast als eerste boven, met danzkij zijn explosieve versnelling, die hem uiteindelijk ook de ritzege opleverde. Bouwman heeft met een totaal van 68 punten de blauwe bergtrui stevig in handen. De vorige drager van de bergtrui, Lennard Kämna van BORA-hansgrohe, volgt al op 25 punten. Poels maakt met 27 punten de top drie compleet. Mollema staat vijfde (20 punten), Dumoulin elfde (elf punten).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws