Seizoensrevelatie Martinez wil de dingen stap voor stap aanpakken: 'Nog geen behoefte aan Tour de France' Wielrennen
Wielrennen

Seizoensrevelatie Martinez wil de dingen stap voor stap aanpakken: 'Nog geen behoefte aan Tour de France'

Seizoensrevelatie Martinez wil de dingen stap voor stap aanpakken: 'Nog geen behoefte aan Tour de France'

Lenny Martinez behoort tot de allergrootste wielertalenten die rondrijden op deze aardkloot. 2023 was voor de pas 20-jarige klimmer een waar topjaar, met als absoluut hoogtepunt misschien wel het dragen van de rode leiderstrui in de Vuelta a España. Wat goed is, komt doorgaans snel. En zeker in Frankrijk, al geeft de jongeman uit Cannes aan dat hij nog niet per se de ambitie voelt om volgend jaar al naar de Tour de France te trekken.

'Op dit moment voel ik niet per se de behoefte om de Tour te rijden', zo vertelde hij aan Cyclism'Actu. 'Ik ben nog jong en heb veel jaren voor de boeg. Om die reden ga ik dingen dus niet overhaast doen.'

Martinez is optimistisch ingesteld

'Het was mijn eerste jaar in de WorldTour. Het overtrof echt mijn verwachtingen. Ik kan enkel tevreden zijn met hetgeen ik in 2023 heb laten zien', blikt hij vervolgens nog eens terug op zijn puike prestaties, waar het winnen van de CIC Mont Ventoux zeker toe behoort.

Naar eigen zeggen is Martinez maar wat blij met die eerste zege. Logischerwijs spreekt hij de hoop uit dat er nog vele triomfen zullen volgen. 'Ik heb ook een paar fikse klappen te verduren gekregen, vooral in wedstrijden die me niet echt goed lagen. Dat hoort echter eenmaal bij de fietssport. Eigenlijk vond ik alles gewoon geweldig leuk dit jaar', sluit hij enthousiast af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws