'Superman' López geeft UCI veeg uit de pan na onverwachte dopingcontrole: 'Tijd om het te delen met buitenwereld' Wielrennen
Wielrennen

'Superman' López geeft UCI veeg uit de pan na onverwachte dopingcontrole: 'Tijd om het te delen met buitenwereld'

'Superman' López geeft UCI veeg uit de pan na onverwachte dopingcontrole: 'Tijd om het te delen met buitenwereld'

De ietwat uit de gratie geraakte Miguel Ángel López heeft in een videoboodschap op sociale media keihard uitgehaald naar de UCI, dat er volgens de 29-jarige Colombiaan te lang over doet om een definitief besluit te nemen over zijn toekomst.

López is al langere tijd onderwerp van een dopingonderzoek rondom de Spaanse dokter Marcos Maynar, wat hem eerder al zijn contract kostte bij Astana Qazaqstan Team. Voor die ploeg kwam de klimmer, die etappes won in verschillende grote rondes, vorig jaar uit. 'Astana heeft nieuwe elementen ontdekt die wijzen op een band tussen López en dokter Maynar. De ploeg had dan ook geen andere oplossing dan het contract te beëindigen', klonk het toen in een persbericht. Die dokter Maynar kwam zelf met de verklaring dat hij de klimmer enkel zou hebben voorzien van voedingsadvies.

'Als ze nu ook eens de moeite doen om hetzelfde te ondernemen en dit probleem op te lossen', sneert López richting UCI

Recentelijk kwam dan ook nog eens het nieuws binnen dat López - die eind september uren lang gekidnapt zou zijn - naar EOLO-Kometa ging verkassen, al werd dat bericht vervolgens al gauw ontkracht door ploegleider Ivan Basso. De schorsing (wegens het overtreden van de antidopingregels) werd hem al in juli opgelegd, maar veel wijzer is de Zuid-Amerikaan nog niet. 'Ik wilde dit eigenlijk niet delen met de buitenwereld, maar het is tijd om dat toch te doen', zo stelt hij in een nieuwe videoboodschap, die hij opnam naar aanleiding van een onverwachte dopingcontrole in de Verenigde Staten, waar hij op vakantie was (en daarbij ook Disneyland bezocht).

'Iedereen kent de situatie waar ik nu doorheen ga: de voorlopige schorsing die voor mij is opgelegd en nu al bijna vijf maanden duurt', vervolgt hij zijn relaas. 'Ik kan nog altijd niks zeggen over mijn toekomst. En dat terwijl ik altijd heb samengewerkt met de anti-dopinginstanties, en gedaan heb wat ze van me vroegen. Er zijn ontzettend veel controles uitgevoerd. Als ze nu ook eens de moeite doen om hetzelfde te ondernemen en dit probleem op te lossen. Ik hoop dat ze me dan weer groen licht geven en ik weer kan doen wat ik wil. Ik heb immers niets te verbergen en ben schoon.'

Video: López haalt in Verenigde Staten uit naar UCI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws