Team BikeExchange Jayco 2022 | 'Groenewegen krijgt mooi treintje met Grøndahl Jansen en co' Wielrennen
Wielrennen

Team BikeExchange Jayco 2022 | 'Groenewegen krijgt mooi treintje met Grøndahl Jansen en co'

Team BikeExchange Jayco 2022 | 'Groenewegen krijgt mooi treintje met Grøndahl Jansen en co'

Het was geen geweldig jaar voor Team BikeExchange. Gaat de komst van Dylan Groenewegen de ploeg nieuw elan geven? Dat bespreken we met hoofdredacteur Tom van der Salm in onze reeks teamvoorbeschouwingen op 2022.

Team BikeExchange in 2021 in vogelvlucht

Positie in de UCI-ranking
18e
Aantal zeges
9 (WorldTour: 2)
Meeste zeges
Simon Yates (3)
Mooiste zege
Esteban Chaves (etappe 4 Ronde van Catalonië)
VerrassingKaden Groves
TegenvallerMichael Matthews
Algemeen oordeel In de Leiderstrui
3,5

Bovenstaand overzicht is samengesteld door onze eigen In de Leiderstrui-redactie. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij als volger een andere kijk op de zaak hebt. Wij horen daarom ook graag van wie of wat jij het meest genoten hebt, of misschien juist wel helemaal niet. Dit kan in de reacties aan de onderkant van deze pagina!

foto

Transfers Team BikeExhange Jayco 2022

Voorbeschouwing Team BikeExchange Jayco 2022

Hey Tom! Hoe is het? Beetje zin om het over Team BikeExchange te hebben? Heeft het team jou het afgelopen jaar ook wat teleurgesteld?
'Ja, ik denk dat ze dat gevoel zelf ook wel hebben. Ze hebben het afgelopen jaar de verkeerde keuze gemaakt door vol op Michael Matthews en Simon Yates te gokken. Die deden het goed, maar niet super: dan loop je als ploeg achter de feiten aan.'

Simon Yates finishte op het podium in de Giro d'Italia. Zijn de ploeg en hij volgend jaar in staat om nog een grote ronde te winnen?
'Hij gaat weer voor de Giro, maar is toch enkele belangrijke knechten kwijt geraakt. Met Mikel Nieve, Esteban Chaves, Brent Bookwalter en Andrey Zeits is er veel klimervaring vertrokken, maar Yates doet het voor mijn gevoel sowieso al liever in zijn uppie.'

Michael Matthews boekte nul zeges. Is dit het signaal dat hij in zijn specialiteiten definitief voorbijgestoken is door anderen of gaat hij daar volgend jaar nog verandering in brengen?
'Hij lijkt net die topsnelheid te missen en er is met Wout van Aert natuurlijk wel iemand bijgekomen die dezelfde kwaliteiten als Matthews bezit. Ik wil hem zeker nog niet afschrijven, maar het wordt steeds moeilijker voor hem.'

Opvallend was dat hij er een snelle collega bij krijgt: Dylan Groenewegen! Een goede keuze van hem om naar deze ploeg te gaan?
'Zeker! Met Amund Grøndahl Jansen heeft hij zijn sprintloods die hij bij Jumbo-Visma had weer terug, en al die baanrenners kunnen ook een uitstekend treintje opzetten. Ik ben heel benieuwd in ieder geval.'

De ploeg haalde met Jan Maas nog een andere Nederlander bij. Voor de lezers die hem niet al te goed kennen: wat gaat de ploeg aan hem hebben?
'Ik sprak recent zijn trainer Paul Martens en die omschrijft Maas als iemand met een grote motor, die op WorldTour-niveau een mooie loopbaan uit kan bouwen. Daar ga ik dus graag in mee, hij is hoe dan ook een nuttige pion.'

Lucas Hamilton is inmiddels 25. Op welk niveau schat jij hem volgend jaar in?
'Hetzelfde niveau als afgelopen jaar. Hij kan aardig mee als het omhoog gaat, maar een klassement in de Tour rijden lijkt me toch andere koek.'

Welke renner ga jij volgend jaar nog meer extra in de gaten houden en waarom?
'Matteo Sobrero! Dat vind ik een heel goede en leuke aankoop, ik hoop dat hij zichzelf in de Giro mag laten zien.'

Meer voorbeschouwingen op 2022

De komende weken plaatst In de Leiderstrui drie voorbeschouwingen op wielerploegen per week. Bekijk hieronder welke delen we al gemaakt hebben:

 1. Alpecin-Fenix
 2. AG2R Citroën Team
 3. Astana Qazaqstan Team
 4. BORA-hansgrohe
 5. Cofidis
 6. EF Education-NIPPO
 7. Groupama-FDJ
 8. INEOS Grenadiers
 9. Intermarché-Wanty-Gobert
 10. Israel Start-Up Nation
 11. Movistar Team
 12. Quick Step-Alpha Vinyl
 13. Team Bahrain Victorious

Door: Jannick van der Hooft - j.vanderhooft@indeleiderstrui.nl

Met dank aan: Tom van der Salm - t.vandersalm@indeleiderstrui.nl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws