Uijtdebroeks met vrijere rol in Tour of the Alps: 'Klassement is absoluut geen must' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks met vrijere rol in Tour of the Alps: 'Klassement is absoluut geen must'

Uijtdebroeks met vrijere rol in Tour of the Alps: 'Klassement is absoluut geen must'

Waar Cian Uijtdebroeks aanvankelijk in dienst van Wilco Kelderman zou rijden in de Tour of the Alps, mag hij na het niet starten van de Nederlander meer voor zijn eigen kans rijden. In de openingsetappe eindigde het Belgische talent van BORA-hansgrohe als 31ste.

Lees ook

Kelderman zou in eerste instantie in de Tour of the Alps zijn laatste wedstrijdprikkel opdoen voor de Giro d’Italia. Ziekte noopte hem echter zijn planning te veranderen; Kelderman blijft langer op hoogte en zal voor de Giro nog starten in Luik-Bastenaken-Luik. Uijtdebroeks krijgt hierdoor een vrijere rol in de Tour of the Alps. De jonge Belg hield zich alvast goed staande in de lastige openingsetappe. Hij finishte als 31ste op een paar seconden van de eerste renners achter vroege vluchter Geoffrey Bouchard, die de rit won.

In gesprek met Wielerflits vertelt Uijtdebroeks over hoe hij de eerste rit doorkwam. ‘Het was vandaag een makkelijke etappe, werd me vanmorgen verteld. Zo makkelijk ging het nu toch ook weer niet.’ Het 19-jarige rondetalent had ook niet de beste benen. ‘Ik had qua gevoel ook niet de beste dag van mijn leven. Maar uiteindelijk kom ik hier wel met de grote groep binnen, dus dat is positief.’

Uijtdebroeks: 'Niets moét, alles mag'

Het rijden van een klassement is voor Uijtdebroeks geen doel op zich. ‘Dat bekijken we dag per dag. Het zou fantastisch zijn als dat kan.’ In de Coppi e Bartali kwam hij al dichtbij een top tien notering in het klassement, was het niet dat hij in de slotetappe uitviel na een valpartij. ‘Maar het is absoluut geen must. Een dag tijd verliezen is ook niet erg, dan zal ik met plezier andere ploegmaats zoals Lennard Kämna helpen. Er zijn genoeg dingen te doen. Niets moét, alles mag.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws