Van der Poel betreurt afwezigheid van Van Aert en Stuyven in de Ronde: 'Bijzonder jammer, zoiets wens je niemand toe' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel betreurt afwezigheid van Van Aert en Stuyven in de Ronde: 'Bijzonder jammer, zoiets wens je niemand toe'

Van der Poel betreurt afwezigheid van Van Aert en Stuyven in de Ronde: 'Bijzonder jammer, zoiets wens je niemand toe'

Goed nieuws en slecht nieuws voor Mathieu van der Poel in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: zijn luxeknecht Gianni Vermeersch is goed hersteld van zijn zware val in Dwars door Vlaanderen en kan zondag starten in Vlaanderens Mooiste. Jasper Philipsen is er dan weer niet bij.

'De Ronde van Vlaanderen ligt me wel', vertelt de wereldkampioen in een persbericht. Het is een wedstrijd met veel interval en beklimmingen, dieelkaar snel opvolgen. Het is niet te lang, maar er wordt wel agressief gekoerst. Daar hou ik van.' Zonder de geblesseerde Wout van Aert en Jasper Stuyven en een gehavende Mads Pedersen bestaat er geen twijfel over de status van Van der Poel, die naar eigen zeggen nooit nagedacht heeft over een deelname aan Dwars door Vlaanderen. 'De dubbel E3 Saxo Classic-Gent-Wevelgem was al zwaar genoeg. We zullen nooit weten of ik ook betrokken zou zijn geweest bij de valpartij, maar het had natuurlijk zomaar gekund.'

De 31-jarige Vermeersch is een belangrijke pion voor de wereldkampioen. De Belg geraakt namelijk vaak heel ver in de Ronde en dat kan wel eens cruciaal zijn voor Van der Poel. Door het uitvallen van Wout van Aert en Jasper Stuyven en de gehavende Mads Pedersen zullen alle ogen gericht zijn op Alpecin-Deceuninck en dan komt elke pion in diepe finale zeker van pas, als er een gat gedicht moet worden.

Lees verder onder de foto.

gianni vermeersch mathieu van der poel tadej pogacar

Van der Poel betreurt de afwezigheid van Van Aert en Stuyven: 'Zoiets wens je niemand toe'

Van der Poel betreurt ook de afwezigheid van zijn concurrenten. 'Het is bijzonder jammer voor de Ronde, maar nog meer voor Wout en Jasper. Dan leef je maanden toe naar die twee belangrijke wedstrijden en een paar dagen ervoor sta je geblesseerd aan de kant. Dat wens je niemand toe. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het liefst met alle toprenners aan de start sta. Met open vizier. Of de afwezigheid van Wout en Jasper mij zal beïnvloeden, kun je niet van tevoren voorspellen. Misschien komt er nog meer druk op mijn schouders te liggen en dat maakt het er niet makkelijker op.'

'Aan de andere kant blijven Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek twee supersterke blokken, zelfs zonder de aanwezigheid van Van Aert en Stuyven. Jorgensen, Benoot, Pedersen, Milan, noem maar op. Bij mij blijft de focus in ieder geval hetzelfde. Ik ga gewoon mijn ding doen. De Ronde van Vlaanderen winnen is nooit gemakkelijk en zondag zal dat niet anders zijn. Hoe ik het ga aanpakken? Ik kan daar op voorhand niet veel over zeggen. Het hangt af van hoe de koers zich ontwikkelt. Natuurlijk neem ik mijn verantwoordelijkheid, maar zoals ik al zei, naar mijn mening blijven Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek twee supersterke tegenstanders.

Lees verder onder de post.

Jasper Philipsen koos er dan weer voor om de Ronde over te slaan met het oog op zijn grote doel Parijs-Roubaix. Philipsen staat volgende week op de planning voor de Scheldeprijs en kiest dus voor dezelfde voorbereiding op de Hellenklassieker als vorig jaar. Zijn plaats wordt ingenomen door de wereldkampioen bij de beloften Axel Laurance.

Selectie Alpecin-Deceuninck Ronde van Vlaanderen 2024

Mathieu van der Poel
Soren Kragh Andersen
Silvan Dillier
Axel Laurance
Xandro Meurisse
Oscar Riesebeek
Gianni Vermeersch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws