Van Vleuten bedankt 'brommers' Van der Poel en Mollema: 'Zo waren we snel thuis' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten bedankt 'brommers' Van der Poel en Mollema: 'Zo waren we snel thuis'

Van Vleuten bedankt 'brommers' Van der Poel en Mollema: 'Zo waren we snel thuis'

Dat het met de sfeer in de Nederlandse WK-ploeg wel goed zit, lijkt een understatement. Zo wist Annemiek van Vleuten haar mannelijke collega Mathieu van der Poel over te halen om woensdag mee te doen aan de Mixed Team Relay, waarvoor ze dinsdag met zijn zessen konden verkennen.

Naast Van Vleuten en Van der Poel doen ook Riejanne Markus, Ellen van Dijk, Daan Hoole en Bauke Mollema mee, waardoor Nederland de absolute topfavoriet is voor het onderdeel. Die laatste maakte dinsdag overigens nog een niet zo lekkere ervaring mee: de Groninger was de volgende profrenner die in Australië werd aangevallen door een agressieve ekster. Eerder werd onder meer Remco Evenepoel al in de weg gezeten door zo'n ekster, terwijl de Zwitsers met Stefan Küng en co er ook al mee te maken kregen.

Lees verder onder de video.

Van Vleuten bedankt Nederlandse mannen voor 'brommer-training'

Gelukkig passeerde het voorval met Mollema en de agressieve vogel zonder al te veel erg en kon het trainingsritje gewoon worden voortgezet. Van Vleuten bedankte de mannen na afloop voor het gezelschap op Twitter. 'Vandaag was de dag van de oefening voor de Team Relay', laat ze opgewekt weten op het social media-platform. 'Na een koffiestop hebben de jongens wat 'brommer-training' voor ons gedaan, door mij en Ellen terug te brengen naar het hotel.' Van Vleuten en Van Dijk slapen in Wollongong, terwijl de rest van de Nederlandse ploeg in Sydney verblijft.

'Zo waren we snel thuis', bedankt Van Vleuten de Nederlandse mannen nog met een extra knipoog op Twitter, om daar op Instagram nog gekscherend aan toe te voegen dat Markus en Hoole zichzelf aan het verstoppen waren. Met de teamsfeer zit het, zoals gezegd, wel snor bij de Nederlandse formatie.

Woensdag vertrekt het zestal om 08.22 uur Nederlandse tijd voor hun Mixed Team Relay-beproeving, terwijl de dames zaterdag hun wegrit afwerken en de mannen zoals altijd op de zondag zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws