🎥 Evenepoel verkent slottijdrit Tour de France en trotseert dag later met ploegmaats ook de koninginnenrit Wielrennen
Wielrennen

🎥 Evenepoel verkent slottijdrit Tour de France en trotseert dag later met ploegmaats ook de koninginnenrit

🎥 Evenepoel verkent slottijdrit Tour de France en trotseert dag later met ploegmaats ook de koninginnenrit

Remco Evenepoel heeft van zijn aanwezigheid in Nice gebruik gemaakt om de slottijdrit van de Tour de France eens te gaan verkennen. De Belgische kampioen, die zondag in Parijs-Nice de slotetappe won én tweede werd in het eindklassement van de Koers naar de Zon, werd opgemerkt door journalist Sébastian Piquet.

Piquet spotte een in zijn regenboogtrui gehulde Evenepoel tijdens zijn verkenning van de chrono die op zondag 21 juli 2024 verreden wordt. Het parcours loopt van Monaco naar Nice over een afstand van 35,2 kilometer en bevat met de Col de Turbie en de Col d’Èze twee beklimmingen, waarna de coureurs naar de Côte d'Azur dalen.

'Ik denk dat ik niet de enige zal zijn die er zo over denkt', vertelde de Aerokogel van Schepdaal zondag nog aan Het Nieuwsblad. 'Nu we toch in de buurt zijn. Gelukkig zal er geen regen vallen. Het zal fris worden, maar de zon is op de afspraak. Na de verkenningen keer ik terug naar Calpe, waar het hopelijk ook goed weer is. En dan neem ik enkele dagen rust vooraleer ik de voorbereiding op de Ronde van het Baskenland start. Ik denk dat ik dat verdiend heb.'

Lees verder onder de tweet.

Verkent Evenepoel dinsdag ook belangrijke bergetappe Tour de France?

Volgens de informatie van Belgische media zou Evenepoel dinsdag ook de laatste bergrit van de Tour verkennen, en zo geschiedde. De koninginnenrit in Parijs-Nice werd door de sneeuw nog grondig hertekend, maar was dinsdag weer goed bereidbaar bij goed weer. Samen met zijn ploeggenoten deed Evenepoel de Col de Turini, de Colmiane en Couillole - waar de rit bergop eindigt in de Tour - aan.

Dat de Belgische kampioen niet voor een voldongen feit wil staan in zijn eerste Tour, is wel duidelijk. Eerder verkende hij immers ook al de gravelrit rond Troyes (etappe 9 op 7 juli) en de tijdrit naar Gevrey-Chambertin (etappe 7 op 5 juli).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws