Vocsnor Saturday! IJzersterke Campenaerts snelt naar tijdritzege in Luxemburg, Hirschi neemt leiding over van Healy Wielrennen
Wielrennen

Vocsnor Saturday! IJzersterke Campenaerts snelt naar tijdritzege in Luxemburg, Hirschi neemt leiding over van Healy

Vocsnor Saturday! IJzersterke Campenaerts snelt naar tijdritzege in Luxemburg, Hirschi neemt leiding over van Healy

Victor Campenaerts heeft de individuele tijdrit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Vlaming van Lotto-Dstny was op het 23 kilometer lange parcours in Pétange nét iets sneller dan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), die genoegen moest nemen met plaats twee. UAE-ploegmakker Marc Hirschi neemt de leiding in het klassement over van Ben Healy, die daags na zijn prachtoverwinning een iets mindere dag kende.

Daags na de fenomenale solozege van Healy stond er op de voorlaatste dag in de Luxemburgse vijfdaagse een individuele tijdrit op het programma. Op en rondom Pétange, een Zuid-Luxemburgse gemeente die aan het drielandenpunt met België en Frankrijk grenst, dienden de dienstdoende coureurs een 23 kilometer lang parcours af te leggen. Onderweg stonden er weinig noemenswaardige obstakels op het programma, al was de 'beklimming' richting het eerste en enige meetpunt wel interessant. De weg liep daar immers zo'n 700 meter lang aan gemiddeld 6,3 procent omhoog.

Van de vroege starters was het vooral Pascal Eenkhoorn die goed onderweg leek. De Nederlandse hardrijder van Lotto-Dsnty kwam uiteindelijk binnen in een tijd van 29.24, wat erin resulteerde dat hij eventjes mocht genieten van de hot seat. Hij werd echter al vrij snel overrompeld door Alex Kirsch, de thuisrijder van Lidl-Trek (28.38). De beste vriend van sterkhouder Mads Pedersen kon op zijn beurt ook niet al te lang genieten van het stekkie voor de (tijdelijke) leider. 'Vocsnor' Campenaerts was immers veel sneller. De 31-jarige Antwerpenaar klokte een tijd van 28.06.

Campenaerts wint voor het eerst sinds jaren weer individuele tijdrit, Hirschi neemt leiding over van Healy

Met Campenaerts goed en wel in de hot seat was het vervolgens wachten op de rest van de tijdritspecialisten én de klassementstroeven. Velen probeerden het, maar kwamen bij lange na niet aan de tijd van de Vlaming. Zo deden Koen Bouwman (28.30) en Diego Ulissi (28.26) het qua notering in de rituitslag goed, maar moesten ze veel tijd prijsgeven op de voormalig werelduurrecordhouder. McNulty reed een zeer degelijke chrono, maar ook de Amerikaan kwam nipt tekort (28.07) om Campenaerts van de troon te stoten.

Menig deelnemers beet zich stuk op de ijzersterke tijd van Campenaerts, die voor het eerst in lange tijd weer een tijdrit leek te winnen. Of kon klassementsleider Healy nog iets bewerkstelligen? Het antwoord op die vraag was ontkennend, daar de sympathieke Ier genoegen moest nemen met de vijftiende plaats (28.55). Campenaerts mocht zich dus de winnaar van de vierde rit in de Ronde van Luxemburg noemen. Healy raakte zijn leidende positie in de algemene rangschikking kwijt aan Hirschi, die met een tijd van 28.33 als zevende finishte in de tijdrit. Ook McNulty ging in het klassement voorbij Healy. Op de slotdag wacht een 177 kilometer lange etappe over glooiend parcours, waardoor de strijd om de eindzege nog allesbehalve een uitgemaakte zaak is.

Uitslag etappe 4 Ronde van Luxemburg 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws