Wegplan 2023 voor Van der Poel en Alpecin-Deceuninck al duidelijk: vizier op vier topwedstrijden Wielrennen
Wielrennen

Wegplan 2023 voor Van der Poel en Alpecin-Deceuninck al duidelijk: vizier op vier topwedstrijden

Wegplan 2023 voor Van der Poel en Alpecin-Deceuninck al duidelijk: vizier op vier topwedstrijden

Als het aan manager Christoph Roodhooft ligt, zien we Mathieu van der Poel komend jaar schitteren op de Cipressa en Poggio. De Belgische ploegbaas van de Nederlandse toprenner stelt in gesprek met HLN dat La Primavera voor hem 'de koers van het jaar' is.

Van der Poel reed de Italiaanse klassieker van goed driehonderd kilometer tot dusver twee keer: dit seizoen maakte hij er na zijn rentree na maandenlange absentie door rugproblemen met een knappe derde plek, zag ook Roodhooft. 'Mathieu is zonder één koersdag naar Milaan-Sanremo getrokken, dat was volgens de cijfers geen goede beslissing. Hij werd derde en hij had net zo goed kunnen winnen. We zijn ook al naar Milaan-Sanremo getrokken toen alle cijfers klopten en het niets werd in de race.'

Milaan-Sanremo is volgens Roodhooft desgevraagd één van de vier grote doelen voor het wegseizoen van Van der Poel, naast de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France. 'Hij heeft vier keer de Ronde van Vlaanderen gereden, hij won twee keer, vierde worden was zijn slechtste resultaat. Het is een koers die hem heel goed ligt. Het liefst zie ik hem Milaan-Sanremo winnen. Dat is voor mij de koers van het jaar', klinkt het uit de mond van de manager van Alpecin-Deceuninck, die zijn kopman van Wollongong tot Veneto bijstond.

Cross ideale voorbereiding op wegseizoen voor Van der Poel

De cross, waar VDP zondag meteen huishield in Hulst, is volgens Roodhooft de ideale manier om zijn poulain voor te bereiden richting het wegseizoen. 'Ik hoop dat hij zich de komende maanden goed amuseert in de cross, dat hij tussendoor aangename trainingsweken heeft. Dan zie ik het wel goed komen richting 2023. Dan zal hij zo’n veertien crossen hebben gereden. Hij kan dat goed en hij doet dat graag. Dit lijken mij de ideale omstandigheden om de voorbereidingen voor het nieuwe wegseizoen aan te vatten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws