Wielrennen op TV 14 september 2022 | Van der Poel in GP Wallonie en nog veel meer! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 14 september 2022 | Van der Poel in GP Wallonie en nog veel meer!

Wielrennen op TV 14 september 2022 | Van der Poel in GP Wallonie en nog veel meer!

Woensdag 14 september kunt u van een bomvolle koersdag genieten. In Wallonië rijdt Mathieu van der Poel de GP Wallonie. Verder is er koers in Slowakije, Luxemburg en Italië. Waar u het allemaal kunt zien, leest u in het overzicht van In de Leiderstrui!

TV en tijden GP Wallonie 2022

Woensdag vervolgt Mathieu van der Poel zijn voorbereiding op het WK met de GP Wallonie. De Nederlander rijdt daarmee zijn eerste UCI-koers sinds de Druivenkoers van 24 augustus. De voorbije weken gaf hij al blijk van goede vorm door twee kermiskoersen te winnen.

De GP de Wallonie finisht op de lastige klim naar de Citadel van Namen en is daarmee een koers waar de punchers vaak zegevieren. Om 12.30 uur start het peloton in Wallonië, rond 17.40 uur wordt de winnaar op de Citadel van Namen verwacht. De koers is enkel te volgen via de Eurosport Player van Eurosport. De uitzending begint om 15.15 uur. Verder zorgt In de Leiderstrui voor een verslag en een liveblog, gedurende de hele koers.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Luxemburg 2022

De Ronde van Luxemburg is met haar heuvelachtige etappes een feest voor de punchers. Ook op dag twee gaat het vrijwel de hele rit op en af. Het beslissende punt is een heuvel op vijf kilometer van de finish. Deze is een kilometer aan 6,6 procent. Springt de winnaar op deze heuvel weg uit het peloton. Of strijdt een kopgroep daar om de zege? U ziet het vanaf 14.00 uur bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Slowakije

Na de proloog gaat de Ronde van Slowakije verder met de eerste etappe. De rit van 142 kilometer kent vrijwel geen obstakels en is daarmee een uitgelezen kans voor de sprinters. Ethan Vernon kan zodoende zomaar zijn tweede zege boeken. De sprinter – die de proloog met overmacht won – is op papier de sterkst aanwezige sprinter, daar David Dekker dit seizoen nog niet wist te overtuigen. Vanaf 16.00 uur kunt u de ontwikkelingen in deze etappe live volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden Giro della Toscane 2022

Nu het seizoen op haar einde loopt, ligt er een heerlijke reeks van Italiaanse eendagskoersen in het verschiet, woensdag: de Giro della Toscane. De Monte Serra steekt er letterlijk bovenuit op het grotendeels vlakke profiel. Door de Monte Serra zal het echter zeker geen sprint worden. De renners moeten deze klim van 11 kilometer aan zeven procent twee keer trotseren. De top van de tweede passage ligt op zo’n 25 kilometer van de finish.

Negen WorldTour-teams staan aan het vertrek in startplaats Pontedera, dat ook als finishplaats fungeert. Namens INEOS Grenadiers is Egan Bernal present. De Colombiaan bouwt in Italië verder aan zijn conditie. Via de Eurosport Player van Eurosport kunt u de eendagskoers live volgen vanaf 15.10 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws