Wielrennen op TV 2024 | Daar is het Vlaamse openingsweekend! Bekijk hier om hoe laat en waar je moet afstemmen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 2024 | Daar is het Vlaamse openingsweekend! Bekijk hier om hoe laat en waar je moet afstemmen

Wielrennen op TV 2024 | Daar is het Vlaamse openingsweekend! Bekijk hier om hoe laat en waar je moet afstemmen

We zijn nu echt volle bak vertrokken hoor! De eerste eendagskoersen zitten erop, de eerste rittenkoersen zijn verreden en het WK veldrijden is achter de rug. De blik kan nu echt op de weg, met een bomvol programma deze week. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet inschakelen in onze Wielrennen op TV!

TV en tijden Ronde van Rwanda (18-25 februari 2024)

Net als de Tour of Antalya of de Tour des Alpes-Maritimes is de Ronde van Rwanda het slachtoffer van het enorm drukke koersweekend en zendt geen enkele Belgische of Nederlandse zender de Afrikaanse rittenkoers uit. Net zoals bij de Ronde van Oman zal het trouwens gissen worden of er ergens een goedlopende livestream te vinden zal zijn. Het Twitterkanaal van Rwanda Broadcasting Agency (RBA) is alvast een goede gok.

TV en tijden UAE Tour (19-25 februari 2024)

De nieuwe week trappen we meteen af met een sprintersfestival in de UAE Tour. De WorldTour-koers wordt uiteraard uitgezonden via Eurosport 1 en via de online kanalen Eurosport.nl en Discovery+. In tegenstelling tot de koersen met een normaal aankomstuur moet je wel al vroeg voor de buis kruipen, want de finish wordt iedere dag rond de klok van 13u30 verwacht! Eurosport start de uitzending om 11.50 uur.

TV en tijden O Gran Camino (22-25 februari 2024)

Doordat Jonas Vingegaard en een enorm sterke selectie van INEOS-Grenadiers in de Gran Camino voor de dag komen, zendt Eurosport ook die Spaanse rittenkoers van het 2.1-niveau uit. Niet live op televisie, maar wel via de online kanalen van Eurosport. De uitzending begint telkens na de rit in de UAE Tour om 15.00 uur, in het weekend moet je anderhalf uur vroeger achter je mobieltje, tablet of computer kruipen, want dan begint het om 13.30 uur.

TV en tijden Omloop het Nieuwsblad (24 februari 2024)

Daar is het dan: het Vlaamse openingsweekend. Het moment, waar iedere wielerfanaat uiteindelijk op heeft gewacht, net als de televisiezenders. De internationale zenders schieten meteen in actie, zowel in België als in Nederland. Op de Belgische televisie kan je vanaf 13.30 uur afstemmen op VRT 1 en de Waalse zender La Une, voor de Nederlanders staan Eurosport 1 en de online kanalen op hetzelfde uur opnieuw paraat.

TV en tijden Faune-Ardeche Classic (24 februari 2024)

Door al het geweld van het Vlaamse openingsweekend wordt de traditionele openingskoers van het Franse voorjaar wat naar de achtergrond verdreven. De Faune-Ardeche Classic is daarom enkel te volgen, via de online kanalen van Eurosport.

TV en tijden Kuurne-Brussel-Kuurne (25 februari 2024)

De renners zijn nog niet goed en wel bekomen van de Omloop of een dag later staat al de tweede Vlaamse voorjaarskoers voor de deur. Deze keer hebben de Nederlanders meer geluk en staat NPO1 wel ter beschikking voor Kuurne-Brussel-Kuurne, trouwe kijkers van VRT1, La Une of Eurosport 1 kunnen afstemmen op hun favoriete zender. De uitzending begint om 14.00 uur op bij de Belgische openbare omroep, de resterende wielerfans moeten een halfuurtje geduld oefenen.

TV en tijden Faun Drome Classic (25 februari 2024)

Zondag klinkt hetzelfde liedje op de televisie: Kuurne-Brussel-Kuurne neemt alle plaats in beslag, terwijl er met de Faun Drome Classic ook een heerlijke koers in Frankrijk op het menu staat. De uitzending via de online kanalen van Eurosport begint net zoals de Faune-Ardeche Classic van een dag eerder om 14.00 uur.

TV en tijden veldrijden (25 februari 2024)

Zondag 25 februari duiken de crossers nog een allerlaatste keer het veld in met de traditionale Sluitingsprijs in Oostmalle. Alle klassementen zijn al in iemands voordeel beslecht, maar de allerlaatste cross van het veldritseizoen wil je toch niet missen? De Belgische betalende sportzender Play Sports biedt wel als enige de oplossing, want Eurosport kiest resoluut voor Kuurne-Brussel-Kuurne en andere wegkoersen.

Dit artikel wordt voorzien van updates.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws