Wielrennen op TV 2024 | Even uitpuffen, maar dan krijgen we zeer leuk Tour-voorproefje en koers in België! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 2024 | Even uitpuffen, maar dan krijgen we zeer leuk Tour-voorproefje en koers in België!

Wielrennen op TV 2024 | Even uitpuffen, maar dan krijgen we zeer leuk Tour-voorproefje en koers in België!

Met de Giro d'Italia zit de eerste grote ronde er inmiddels alweer op, waardoor de blik van het mondiale wielerpubliek stilaan vooruit kan naar de Tour de France. De voorbereidingswedstrijden op de grootste koers van het wielerjaar zijn alweer in volle gang, wat her en der natuurlijk te aanschouwen is. In dit artikel houdt In de Leiderstrui bij waar het allemaal te zien is!

Wielrennen op TV maandag 27 mei 2024

Er is (helaas) geen live wielrennen op TV deze dag.

Wielrennen op TV dinsdag 28 mei 2024

Er is (helaas) geen live wielrennen op TV deze dag.

Wielrennen op TV woensdag 29 mei 2024 (Circuit Franco Belge en Mercan Tour Classic Alpes-Maritimes)

Na twee dagen afkicken begint het op de laatste woensdag van mei natuurlijk weer te kriebelen, waarbij de wielerkalenders ons tegemoet komt. Met de Mercan Tour Classic Alpes-Maritimes en het Circuit Franco Belge staan er namelijk twee eendagskoersen op de planning die in de namiddag live te volgen zijn.

In België rijdt men dus het Circuit Franco Belge, waar ze dit seizoen mogen rekenen op een mooi deelnemersveld. Op de voorlopige startlijst komen we onder meer Marc Hirschi, Juan Sebastian Molano (UAE-Team Emirates), Yves Lampaert (Soudal Quick-Step), Axel Zingle (Cofidis), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) en Corbin Strong (Israel-Premier Tech) tegen.

Sporza zendt de koers vanaf 15.15 uur uit op VRT 1, terwijl Eurosport door Roland Garros enkel online met beelden komt. Vanaf 15.00 uur kun je de wedstrijd op Eurosport.nl en Discovery+ volgen. De finish wordt omstreeks 17.30 uur verwacht op de punchy aankomst van Mont de l'Enclus verwacht.

De Franse wielervolgers kijken met name uit naar de Mercan Tour Classic Alpes-Maritimes, maar ook internationaal is dit een interessante wedstrijd. Het is namelijk één van de zwaardere eendagskoersen van het jaar, welke dit jaar door de aanwezigheid van de Col de la Colmiane en Col de la Couillole nog leuker wordt: deze staan namelijk ook centraal in de voorlaatste etappe van de Tour rondom Nice dit jaar.

Onder meer David Gaudu, Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Guillaume Martin (Cofidis), George Bennett en Chris Froome (Israel-Premier Tech) prijken op de voorlopige startlijst. Hen kun je via Eurosport (Eurosport.nl en Discovery+) vanaf 14.00 uur in de middag aan het werk zien. De aankomst zal circa vierduizend hoogtemeters twee uur later, rond 16.00 uur, zijn.

Dit bericht wordt voorzien van updates!

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news