Wielrennen op TV 24 september 2021 | WK junioren en beloften in ochtend en middag! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 24 september 2021 | WK junioren en beloften in ochtend en middag!

Wielrennen op TV 24 september 2021 | WK junioren en beloften in ochtend en middag!

Vrijdag 24 september staat in het teken van het WK voor junioren en beloften bij de mannen. In de ochtend trappen de jongste renners al vroeg af, waarna de beloften de middag afsluiten met hun koers. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u de wedstrijden live kunt zien.

TV en tijden WK junioren mannen 2021

De junioren gaan vrijdagochtend van start voor een wedstrijd van iets meer dan 121 kilometer. Over acht lokale ronden in Leuven worden er in totaal 995 hoogtemeters overwonnen. Vier korte hellingen zorgen als scherprechter in de koers, waar België als thuisland hoopt dat Cian Uijtdebroeks genoeg hersteld is van zijn spierblessure. Anders hebben ze ook nog Alec Segaert en Vlad Van Mechelen die de concurrentie kunnen uitdagen.

Het peloton vol met jongeren vertrekt vrijdag om 08.15 uur, om drie uur later rond 11.15 uur te finishen. De wedstrijd wordt in zijn geheel live uitgezonden op Sporza (op Eén) en Eurosport. Op de Belgische zender zijn ze er vanaf 08.30 uur live bij en op de site/app vanaf 08.15 uur. Op Eurosport en de Eurosport Player zijn ze er eveneens vanaf 08.15 uur live bij.

TV en tijden WK beloften mannen 2021

Bij de beloften is de vraag of Thibau Nys na het EK ook het WK op zijn naam kan schrijven. Hij krijgt echter weer concurrentie van flink wat renners uit de WorldTour, waar bij Nederland Marijn van den Berg en Mick van Dijke de blikvangers zijn. Ten opzichte van de junioren moeten de beloften iets meer hoogtemeters overbruggen, maar daar hebben ze ook iets meer kilometers de tijd voor. Over bijna 161 kilometer moeten de renners 1049 hoogtemeters overwinnen.

Na de wedstrijd van de junioren kunt u even uitgebreid lunchen, alvorens de wedstrijd voor de beloften begint. Om 13.25 uur wordt het startschot gegeven, waarna de renners rond 17.40 uur finishen. Sporza is er vanaf 13.25 uur live bij op de site/app en vanaf 13.55 uur op Eén. Bij Eurosport schakelen ze vanaf 13.20 uur live in, waarna vijf minuten later ook de Eurosport Player start met de wedstrijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws