Wielrennen op TV 24 september 2022 | Drie regenboogtruien te verdienen in twee koersen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 24 september 2022 | Drie regenboogtruien te verdienen in twee koersen

Wielrennen op TV 24 september 2022 | Drie regenboogtruien te verdienen in twee koersen

Op zaterdag 24 september gaat het slotweekend van het wereldkampioenschap wielrennen in Australië in. Net over middernacht gaan de junioren vrouwen op zoek naar de wereldtitel, daarna is het aan de elite en beloften vrouwen om te strijden om de regenboogtrui. In de Leiderstrui vertelt je waar en wanneer je kan inschakelen om deze koersen live te bekijken!

Tv en tijden wegrit WK junioren vrouwen 2022

Bij de junioren vrouwen wordt er maar naar één iemand gewezen als topfavoriete: Zoë Backstedt. De Britse wist de tijdrit met overmacht te winnen - in amper 14 kilometer was ze maar liefst 1.36 minuut sneller dan zilveren medaille Justyna Czapla - en de verwachting is dan ook dat ze zichzelf opvolgt als wereldkampioene. Kunnen de Nederlandse dames verrassen en toch een gooi doen naar de regenboogtrui?

De wedstrijd is met vier plaatselijke rondes en 67 kilometer niet al te lang. Wie wereldkampioene wil worden zal iets meer dan duizend hoogtemeters moeten overwinnen. Om exact 00.00 uur Nederlandse tijd zal het peloton zich op gang trekken, de verwachting is dat de nieuwe wereldkampioene rond 1.50 uur bekend is. Eurosport is er vanaf de start bij: zowel het hoofdkanaal als de Eurosport Player beginnen de uitzending om 00.00 uur. Om 4.05 uur kan u op de zender Eén van Sporza terecht voor een samenvatting van de wedstrijd. In de Leiderstrui brengt na afloop een verslag.

TV en tijden wegrit WK elite en beloften vrouwen 2022

Na de junioren vrouwen zijn alle ogen gericht op de elite vrouwen. Nu ja, niet alle ogen, want in hetzelfde peloton wordt ook gestreden om de wereldtitel bij de vrouwen beloften. De wedstrijd telt zo'n 164 kilometer en zal ons voor het eerst doen kennismaken met de Mount Keira, die op zondag ook bij de elite mannen op het programma staat. Op een dikke honderd kilometer van de aankomst komen de rensters aan bij het plaatselijk circuit, dat vijf keer moet worden afgehaspeld.

Om 4.25 uur Nederlandse tijd zal het startschot in Helensburgh weerklinken, rond 9.00 uur wordt de aankomst verwacht. Eurosport is er zowel op het hoofdkanaal als op de Eurosport Player al bij vanaf 4.15 uur, ook op NOS kan u vanaf 4.20 uur afstemmen. Sporza is er iets later bij, vanaf 6.00 uur kan u op de zender Eén de koers volgen. In de Leiderstrui verzorgt alvast een liveblog van start tot finish.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws