Wielrennen op TV 9 oktober 2022 | Na WK Gravel, Parijs-Tours en Kempen Classic gaan we veldrijden! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 9 oktober 2022 | Na WK Gravel, Parijs-Tours en Kempen Classic gaan we veldrijden!

Wielrennen op TV 9 oktober 2022 | Na WK Gravel, Parijs-Tours en Kempen Classic gaan we veldrijden!

Nadat de vrouwen zaterdag het WK Gravel aftrapten, is het zondag 9 oktober de beurt aan de mannen. Onder andere Mathieu van der Poel strijdt om de eerste wereldtitel in deze relatief nieuwe discipline. Verder is er koers in Frankrijk, Zwitserland en België én veldrijden in Amerika. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het allemaal te volgen is!

TV en tijden WK Gravel mannen 2022

In de Italiaanse regio Veneto wordt zondag het eerste WK Gravel voor mannen verreden. Onder deelnemers is ook Mathieu van der Poel. Hoewel de Nederlander nog geen gravelkoersen heeft gereden, is hij geen onbekende als het gaat om onverharde wegen. Kan hij zich gelijk tot wereldkampioen kronen? De start wordt om 11.00 uur gegeven, waarna de finish omstreeks 16.00 uur verwacht wordt. U kunt de koers vanaf 14.00 uur volgen via de Eurosport Player en een livestream op de site van Sporza. In de Leiderstrui is er van start tot en met de finish bij met een liveblog.

TV en tijden Parijs-Tours 2022

Het wegseizoen zit er bijna op en één van de laatste koersen is Parijs-Tours. De wedstrijd is een uitgelezen kans voor de klassieke renners. In de finale liggen namelijk tien onverharde stroken! De koers start om 11.55 uur en de finish wordt rond 16.53 uur verwacht. Eurosport schakelt om 15.15 uur in op de Eurosport Player en Eurosport 1. Ook bij Sporza kunt u de koers volgen. Daar begint de uitzending 15.50 uur op kanaal Eén.

TV en tijden Wereldbeker veldrijden Waterloo mannen en vrouwen 2022

In het Amerikaanse Waterloo wordt een begin gemaakt met de Wereldbeker veldrijden. Bij de mannen domineren vooralsnog de Belgen. Kan Lars van der Haar daar in Waterloo verandering in brengen? Bij de vrouwen zijn het - net zoals de voorbije jaren - de Nederlanders die de dienst uitmaken, én dan met name Lucinda Brand en Fem van Empel. Zij vochten in dit prille seizoen al meerdere duels uit.

De cross van de vrouwen begint om 19.30 uur Nederlandse tijd. Rond 20.15 uur wordt de winnares aan de finish verwacht. De mannen beginnen vervolgens om 21.00 uur Nederlandse tijd. Ongeveer een uur later is de finish. Vanaf 19.20 uur kunt u beide crossen volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Sporza volgt om 19.25 uur. Tot 20.00 uur zendt Sporza de cross uit op Canvas. Daarna schakelt het over naar Ketnet. Ook via de commerciële Belgische zender Proximus is de Wereldbeker vanaf 19.20 uur te volgen.

TV en tijden Ronde van Romandië vrouwen 2022

In Zwitserland staat de derde en laatste etappe in de Ronde van Romandië voor vrouwen op het programma. Aan de leiding gaat Ashleigh Moolman. Zij versloeg Annemiek van Vleuten in de zware bergetappe van zaterdag en verdedigt een voorsprong van dertig seconden op de wereldkampioene. De slotrit biedt qua parcours weinig mogelijkheden voor Van Vleuten om de achterstand goed te maken, al weet je het met de Nederlandse maar nooit. Vanaf 13.50 uur kunt u de slotetappe live volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden Kempen Classic 2022

Dan is er in België nog de Kempen Classic, ook wel de Memorial Rik Van Steenbergen genoemd. De wedstrijd is gemaakt voor de sprinters, die ook ruim aanwezig zijn. Zo tekenen onder meer Dylan Groenewegen, Tim Merlier en Mark Cavendish present. De wedstrijd is helaas niet live via televisie te volgen. Wel zorgt In de Leiderstrui voor een uitgebreid wedstrijdverslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws