Voorbeschouwing Kempen Classic 2022 | Groenewegen, Cavendish en Merlier staan voor laatste sprintkans Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Kempen Classic 2022 | Groenewegen, Cavendish en Merlier staan voor laatste sprintkans

Voorbeschouwing Kempen Classic 2022 | Groenewegen, Cavendish en Merlier staan voor laatste sprintkans

Het is weer tijd voor de Memorial Rik Van Steenbergen! De Belgische koers, misschien beter bekend als de Kempen Classic, werd de afgelopen tien jaar slechts twee keer gehouden, maar de wielerfans kunnen zich weer opmaken voor een ouderwets potje koersen in Vlaanderen. In de Leiderstrui beschouwt voor.

Praktische informatie Kempen Classic 2022

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcous, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Kempen Classic 2022

2021 Niet verreden
2020 Niet verreden
2019 Dries De Bondt
2018 Niet verreden
2017 Niet verreden
2016 Niet verreden
2015 Niet verreden
2014 Niet verreden
2013 Niet verreden
2012 Theo Bos

Kempen Classic 2022: Parcours, weer en tijden

We hebben al een paar sprintkoersen gehad dit najaar en met dit biljartlaken zal een massasprint de meest logische uitkomst zijn. De Kempen Classic wordt verreden van en tot Arendonk. Na het vertrek moeten de renners twee lange rondes overbruggen rond de stad van 63,5 kilometer, waarna het peloton zich richting een kleinere ronde in Arendonk zal bewegen. Dit circuit is 12 kilometer en wordt vier keer afgelegd. Hoogtemeters zijn er in deze race nauwelijks: in 175 kilometer worden er slechts 232 hoogtemeters afgelegd.

De enige obstakels in het parcours die een rol kunnen spelen zijn de bochten. In het kleine circuit zitten een aantal haakse curves opgenomen, waar een kopgroep wellicht in het voordeel kan zijn. Er zijn echter ook lange rechte stukken, waar een peloton op stoom moeilijk te stoppen zal zijn.

Voorbeschouwing Kempen Classic 2022 | Groenewegen, Cavendish en Merlier staan voor laatste sprintkans

Weer
In een Vlaamse koers met grote open stukken zou de wind normaal gesproken een rol kunnen spelen. Daar lijkt zondag weinig kans op: de maximale windkracht wordt alsnog voorspeld op windkracht 2. Het zal een droge, aangename dag zijn, met een maximumtemperatuur van 17 graden.

Laatste weercheck: 7 oktober, 13:30 uur

Tijden
Start: 13:00 uur
Finish: Rond 16.52 uur

Favorieten Kempen Classic 2022

Door het biljartlaken dat de Kempen Classic is, is het te verwachten dat de koers uitdraait op een massasprint. Met die logica in het achterhoofd is Dylan Groenewegen een van de topfavorieten. De Nederlander van BikeExchange-Jayco wil revanche na een aantal gemiste kansen dit najaar. Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl) kon niet meesprinten in de Gran Piemonte na een zware koers en zal dus, net als Groenewegen, in de Kempen Classic willen vlammen.

Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) kent geen gelukkig jaar in de nationale driekleur na een matige Ronde van Spanje. De Belg zal wel gebrand zijn om zijn team een mooi afscheidscadeau te bezorgen. Verder staan er nog een aantal outsiders aan de start, al moeten zij in goeden doen zijn willen zij de favorieten verslaan. Timothy Dupont (Bingoal-Pauwels Sauces), Arvid de Kleijn (Human Powered Health), Daniel Mclay (Arkea-Samsic) en Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) hebben allen rappe benen en zullen maar al te graag meespurten om de overwinning.

Voorbeschouwing Kempen Classic 2022 | Groenewegen, Cavendish en Merlier staan voor laatste sprintkans

TV Kempen Classic 2022

De wedstrijd is niet op de traditionele kanalen te zien, maar zendt de Belgische regionale zender RTV de koers wel live uit. Ook op hun website kan je de Kempen Classic live volgen. In de Leiderstrui komt uiteraard met een uitgebreid verslag van de wedstrijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws