Wout van Aert kent zijn (ultrasterke) ploeg bij Visma | Lease a Bike voor herstart in E3 Saxo Classic Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert kent zijn (ultrasterke) ploeg bij Visma | Lease a Bike voor herstart in E3 Saxo Classic

Wout van Aert kent zijn (ultrasterke) ploeg bij Visma | Lease a Bike voor herstart in E3 Saxo Classic

Visma | Lease a Bike heeft de zevenkoppige selectie voor de E3 Saxo Classic officieel gemaakt. De Nederlandse ploeg rekent op kopman Wout van Aert, maar heeft achter de Belg nog een heleboel andere kaarten om te spelen. Voor zondag in Gent-Wevelgem is Olav Kooij in principe de kopman.

Van Aert rijdt vrijdag alleen de E3 en doet dat met Tiesj Benoot, Per Strand Hagenes, Parijs-Nice-winnaar Matteo Jorgenson, Dylan van Baarle, Jan Tratnik en Edoardo Affini aan z'n zijde. Twee dagen later in Gent-Wevelgem zijn veel van hen niet van de partij. 'Gent-Wevelgem doen we zonder Wout, omdat het niet in zijn programma past. We denken dat een aantal dagen meer rust en Dwars door Vlaanderen een betere aanloop is voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix', aldus ploegleider Grischa Niermann in een persbericht.

Kooij wordt om die reden naar voren geschoven als leider in zijn tweede Gent-Wevelgem. 'Olav ontwikkelt zich heel goed de afgelopen jaren en laat mooie dingen zien. Vorig jaar was hij al erg goed in Gent-Wevelgem. We denken dat hij aankomende editie een goede kans maakt, zeker als de wedstrijd uitdraait op een sprint met een grote groep. Maar de torenhoge favoriet zijn we niet zondag', aldus Niermann. Benoot en Hagenes doen zondag ook Gent-Wevelgem. Kooij wordt verder omringd door Tim en Mick van Dijke, Tosh Van der Sande en de van ziekte herstelde Christophe Laporte.

Selectie Visma | Lease a Bike - E3 Saxo Classic 2024

Wout van Aert
Tiesj Benoot

Per Strand Hagenes
Matteo Jorgenson
Dylan van Baarle
Jan Tratnik
Edoardo Affini

Selectie Visma | Lease a Bike - Gent-Wevelgem 2024

Olav Kooij
Tiesj Benoot
Per Strand Hagenes
Tim van Dijke
Mick van Dijke

Tosh Van der Sande
Christophe Laporte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws