Ziekenboeg stroomt vol: Gesink kampt met gekneusde ribben, ook Soler en Groves naar huis Wielrennen
Wielrennen

Ziekenboeg stroomt vol: Gesink kampt met gekneusde ribben, ook Soler en Groves naar huis

Ziekenboeg stroomt vol: Gesink kampt met gekneusde ribben, ook Soler en Groves naar huis

Arnaud De Lie is woensdag niet meer van start gaan in de vierde etappe van Parijs-Nice. De Belgische sprinter bleek nog niet genoeg hersteld van zijn kwetsuren die hij opliep tijdens zijn opvallende tuimelpartij in Le Samyn. Zijn ploeg maakte via X bekend dat hij naar huis gaat om verder rust te pakken. De Lie mengde zich in een eerder stadium al niet in de eerste, vlakke finales van ritten een en twee in Parijs-Nice.

De sprinter gaf aan zich niet goed te voelen en zodoende rustig aan te doen. Hoe het verder zal gaan met De Lie is nog afwachten, in principe is Milaan-Sanremo de volgende wedstrijd op zijn programma. In het tweede deel van de Franse rittenkoers was het niet productief om De Lie nog verder te laten rijden, gezien de lastigste ritten voor de deur staan. Een andere Belg stapt ook niet meer op. Oliver Naesen is ziek en gaat thuis herstellen, zo meldt zijn ploeg Decathlon AG2R La Mondiale.

Gedurende de race kwamen er in Frankrijk nog wat opgaves bij: Gorka Izagirre verliet de koers namens Cofidis, terwijl Michael Matthews in aanloop naar Milaan-Sanremo ook een flinke optater te verwerken kreeg. De Aussie kampte met maagproblemen en moest de Koers naar de Zon op die manier verlaten. In totaal stond de teller na de dag op zeven opgaves, wat een totaal over vier dagen van acht maakte.

Valpartijen hebben effect op Froome en Gesink, Naesen ook ziek naar huis vanuit Parijs-Nice

In Tirreno-Adriatico kon Chris Froome wel verder. De veteraan van Israel-Premier Tech kwam dinsdag ten val, zo meldde zijn ploeg. In de derde etappe kon hij echter wel gewoon starten, daar een check in het ziekenhuis geen breuken aan het licht bracht. Wel werd verder gekeken naar de status van Froome en of het productief is hem nog verder te laten rijden. Op dag vijf stapte hij alsnog af, omdat er bij nader inzien tóch een breuk in de pols werd vastgesteld.

Robert Gesink kon namens Visma | Lease a Bike niet verder in Italie. De Achterhoeker kwam dinsdag ten val in de tweede etappe en moet opgeven, zo liet zijn ploeg weten op X. Gesink liet op Instagram weten dat enkele gekneusde ribben en een pijnlijke rug hem parten speelden. Een fikse tegenvaller voor kopman Jonas Vingegaard, die nu een belangrijke en ervaren kracht in de jacht op de eindzege verliest. Namens Alpecin-Deceuninck kon Michael Gogl ook niet meer verder.

Ook Groves en Soler naar huis, evenals dsm-firmenich PostNL-boezemvrienden

Ook Marc Soler, een belangrijke klimpion binnen de UAE Team Emirates-ploeg, moet het Parijs-Nice-toneel noodgedwongen verlaten. In een bericht op sociale media wordt meer duiding omtrent het euvel van de Spanjaar gegeven. 'Marc heeft een kneuzing in de quadriceps opgelopen, nadat hij voor aanvang van de tweede etappe in aanraking kwam met zijn stuur', aldus teamarts Adrian Rotunno. 'Hij deed nog zijn best om door te gaan in de daaropvolgende etappes, maar helaas verergerde de blessure en was hij niet meer in staat om verder te koersen.' Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) zette nog wel zijn handtekening op het startformulier van rit vijf en ging eventjes van start, maar gaf er dan toch noodgedwongen de brui aan.

Tijdens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws