Zoek niet naar Arnaud De Lie in komende Parijs-Nice-sprints: 'Ik heb meer te verliezen dan te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Zoek niet naar Arnaud De Lie in komende Parijs-Nice-sprints: 'Ik heb meer te verliezen dan te winnen'

Zoek niet naar Arnaud De Lie in komende Parijs-Nice-sprints: 'Ik heb meer te verliezen dan te winnen'

Parijs-Nice gaat waarschijnlijk niet de rittenkoers van Arnaud De Lie worden. De sterke beer van Lotto-Dstny kwam ongeveer een week geleden ten val in Le Samyn (met het nodige trammelant tot gevolg) en lijkt nog altijd zijn wonden te moeten likken. In de eerste sprintmogelijkheden van Parijs-Nice was de Waal immers niet op de afspraak.

'Ik ben niet 100%. En als je je niet 100% voelt, is het onmogelijk om te presteren', aldus de Stier van Lescheret in gesprek met Het Laatste Nieuws. En dus vertelt De Lie na twee etappes eigenlijk hetzelfde als voorafgaand aan de Koers naar de Zon werd verwacht. 'Hij heeft wat werk te doen, dus ik denk niet dat hij al topfit is. We gaan zien hoe het zich gaat ontwikkelen, als hij zichzelf 100 procent had gevoeld was hij een duidelijke favoriet geweest voor de eerste etappe', voorspelde ploegleider Tony Gallopin reeds.

'De impact van zijn crash moet niet worden onderschat'

De Lies sterke lichaam sputterde tegen in de eerste ritten, die hem dus eigenlijk op het lijf waren geschreven. 'Ik ging één keer à bloc en dat ging goed. Bij de tweede keer waren mijn benen kapot', verklaart hij zich nader. 'Ik heb meer te verliezen dan te winnen in de massasprint. Dus zal ik geen risico’s nemen. En recupereren.' Dat betekent dus dat we ook in de komende sprintritten niet hoeven te zoeken naar de Belg.

'Helaas is het niet anders', concludeert ploegleider Dirk Demol. 'Zondagavond namen we de beslissing om niet mee te sprinten. In onderling overleg. Tuurlijk was dat niet makkelijk. Maar Arnaud kon er zich wel in vinden. Je moet ambitieus zijn. Maar ook een beetje realistisch. De impact van zijn crash moet niet worden onderschat. Ik zag hem vallen. Dat was een rake klap. En als hij in de teambus uit de douche stapt, begrijp ik maar al te goed wat hem kwelt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws