Astana

Astana Pro Team

Dit is de pagina van Astana Pro Team. De Kazachse wielerploeg van Alexandre Vinokourov valt op door de lichtblauwe shirts, maar toch ook zeker door de ieder jaar weer indrukwekkende resultaten. Het won door de jaren heen met grote namen zoals Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Jakob Fuglsang. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij.

Astana maakte in 2007 haar intrede in het wielerpeloton als opvolger van de Liberty Seguros-ploeg. Die ploeg moest haar licentie afstaan vanwege verscheidene dopinggevallen, maar met de naamsverandering bleken deze problemen niet verholpen te zijn. Na enkele schandalen, onder meer met de huidige ploegbaas Vinokourov, is de ploeg echter nog altijd actief op het hoogste niveau van de wielrennerij. In die tijd wist men bij de Kazachse ploeg alle grote rondes te winnen.

Astana pakt grote rondes met Contador, Nibali en Aru

De ploeg was in 2009 het decor van de comeback van Lance Armstrong, maar ook dat verliep niet geheel zonder controverse. Door financiële problemen ontstonden geruchten dat Armstrong de licentie van de ploeg zou overnemen, maar uiteindelijk richtte hij een nieuwe ploeg op. In de Tour de France van dat jaar werd hij aanvankelijk derde, maar naar aanleiding van zijn dopingbekentenis uiteindelijk geschrapt. Deze Tour de France zou later ook bekend komen te staan door de interne strijd met ploeggenoot Alberto Contador, die die editie van La Grande Boucle op zijn naam schreef.

Niet alleen Contador won voor Astana meerdere grote rondes in de afgelopen jaren. De Spanjaard was in het lichtblauw twee keer succesvol in de Tour en eenmaal in de Giro d'Italia. Nibali won op zijn beurt twee keer de Giro d'Italia en eenmaal de Tour de France. Vinokourov kon in 2015 juichen toen Aru de Vuelta a Espana won. 

Selectie Astana 2020

Alex Aranburu (Spa)
Zhandos Bizhigitov (Kaz)
Manuele Boaro (Ita)
Hernando Bohórquez (Col)
Rodrigo Contreras (Col)
Laurens De Vreese (Bel)
Fabio Felline (Ita)
Daniil Fominykh (Kaz)
Omar Fraile (Spa)
Jakob Fugslang (Den)
Yevgeniy Gidich (Kaz)
Jonas Gregaard (Den)
Dmitriy Gruzdev (Kaz)
Hugo Houle (Can)
Ion Izagirre (Spa)
Gorka Izagirre (Spa)
Merhawi Kudus (Eri)
Miguel Ángel López (Col)
Alexey Lutsenko (Kaz)
Davide Martinelli (Ita)
Yuriy Natarov (Kaz)
Vadim Pronskiy (Kaz)
Óscar Rodríguez (Spa)
Luis León Sánchez (Spa)
Nikita Stalnov (Kaz)
Harold Tejada (Col)
Aleksandr Vlasov (Rus)
Artyom Zakharov (Kaz)

Officiële ploegsite Astana

Astana nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties