Van der Hoorn is een 'happy athlete': 'Voelde alsof ik vakantie had' Algemeen nieuws

Van der Hoorn is een 'happy athlete': 'Voelde alsof ik vakantie had'

Door Jannick van der Hooft 20 januari 2020 | 13:30


Iedere renner heeft zo zijn eigen manier om zich voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen, zo ook Taco van der Hoorn. In gesprek met de NOS geeft de renner van Jumbo-Visma een inkijkje in zijn aanpak richting de Tour Down Under.

Van der Hoorn fietste samen met Jan-WIllem van Schip in acht dagen van Malaga naar Girona, compleet met fietstassen: 'Het duurde allemaal wat langer dan gepland. We hadden natuurlijk bepakken, maar ook nog eens vijf dagen tegenwind.' Dat leidde tot wat onbegrip bij zijn ploeg: 'Wordt het niet een beetje gek, dachten ze daar', zo vertelt Van der Hoorn.

In december sprak In de Leiderstrui met Van der Hoorn, toen werd ook al duidelijk dat hij met een vernieuwde aanpak aan 2020 begint.

Van der Hoorn: 'Gevoel dat ik vakantie heb gehad'

Toch heeft de Nederlander zo zijn redenen voor deze manier van trainen: 'Het klinkt niet per se als topsport, maar uiteindelijk maak je sneller je trainingsuren dan thuis in de regen.' Ondanks dat hij per dag vele uren doorbracht op de fiets, voelde het niet zo voor hem: 'Aan het einde van de week leek het eerder alsof ik vakantie had gehad in plaats van veertig uur getraind.'

Het past bij de instelling die Van der Hoorn heeft. Op deze manier probeert hij de balans tussen plezier en keihard werken stabiel te houden: 'Een happy athlete is vaak ook een fast athlete', zo spreekt hij uit. 'Als ik het voor mezelf leuk maak op die manier, werkt dat voor mij het beste. Het zit een goede voorbereiding niet in de weg.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws