Betsema baalt van overgeslagen fietswissel: 'Elke wedstrijd leer je weer bij, dat blijkt nu wel' Veldrijden
Veldrijden

Betsema baalt van overgeslagen fietswissel: 'Elke wedstrijd leer je weer bij, dat blijkt nu wel'

Betsema baalt van overgeslagen fietswissel: 'Elke wedstrijd leer je weer bij, dat blijkt nu wel'

Denise Betsema verloor tijdens de Superprestige-wedstrijd in Niel het duel met Ceylin del Carmen Alvardo. Na afloop kijkt ze kritisch terug op haar race, waarbij het feit dat ze een fietswissel oversloeg haar het meest tegen de borst stuit.

'De laatste ronde had ik wat problemen met mijn pedalen', opent de Texelse het flashinterview. 'Door die modderstroken liep het helemaal vol en kreeg ik steeds meer moeite met het vastklikken. Toen was ik in dubio om te gaan wisselen, maar dat deed ik toen toch niet. Bij nader inzien had ik dat wel moeten doen, want dan had ik meer druk kunnen zetten in de laatste ronde.'

'Alvarado maakt op technisch vlak het verschil', aldus Betsema

De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal leek lange tijd een grote kans te maken op de overwinning, maar gaf zich uiteindelijk toch gewonnen en zag Alvarado (Alpecin-Deceuninck) naar de overwinning rijden. 'Of je zo'n fietswissel doet, moet je enorm snel beslissen. Elke wedstrijd leer je weer bij, dat blijkt nu wel weer. Maar hopelijk overkomt me dit niet nog een keer', is 'Denies overseas' zelfkritisch na afloop.

'Het verschil wordt uiteindelijk op technisch vlak gemaakt. Alvarado kan enorm goed dalen en ik moet daar dan echt alle zeilen bijzetten. Zeker als mijn voeten niet helemaal goed vastzitten, voelt het nog onzekerder', refereert de runner-up indirect nogmaals aan haar niet gedane fietswissel. 'Ze maakt op zulke momenten echt het verschil, dus is ze de terechte winnares', sluit Betsema sportief af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws