Van der Haar tweede ondanks ontwrichte schouder: 'Tijdens het opwarmen én in de cross zelf' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar tweede ondanks ontwrichte schouder: 'Tijdens het opwarmen én in de cross zelf'

Van der Haar tweede ondanks ontwrichte schouder: 'Tijdens het opwarmen én in de cross zelf'

Lars van der Haar wist het Laurens Sweeck lang lastig te maken in de Superprestigecross van Niel. De 'Terriër van Woudenberg' moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats, op drie seconden van de Vlaming. Na de cross werd duidelijk dat Van der Haar tijdens de wedstrijd te kampen kreeg met een ontwrichte schouder.

Tegenover Het Nieuwsblad meldt de 31-jarige Van der Haar dat zowel in de verkenning als tijdens de cross zelf zijn schouder uit de kom schoot. 'Tijdens het opwarmen gebeurde het de eerste keer in de modder en tijdens de race op twee rondjes van de finish, toen ik achter Sweeck reed.'

Van der Haar voelde ontwrichte schouder al aankomen

Een schouder die uit de kom schiet, oftewel een ontwrichte schouder, is iets waar Van der Haar al vaker last van heeft gehad. 'De laatste maanden ging het goed. Nu wist ik dat ik erg vermoeid was van de laatste twee weken. Ik voelde het eigenlijk al aankomen', aldus de renner van Baloise-Trek Lions.

'Gelukkig ging mijn schouder er tijdens de race iets sneller terug in dan tijdens de warming-up', vervolgt de Nederlander zijn (medische) analyse. Ik liet mijn fiets even op de schouder hangen, bewoog mijn arm wat en de schouder wapperde er terug in', aldus Van der Haar, die andermaal bewijst dat wielrenners geen watjes zijn.

Door een foutje in de laatste zandpassage moest Van der Haar een paar tellen toegeven op Sweeck. Een fataal foutje, zo bleek. 'Ik wist dat hij goed zou zijn in de zandbak. Ik wist bovendien dat ik niet in het wiel aan de zandstrook moest beginnen, dus liet ik een klein gaatje. Het was voor mij de enige manier om te winnen vandaag en helaas is het niet gelukt. Laurens was gewoon heel goed vandaag', sluit hij met lovende woorden over zijn Belgische concurrent af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws