Bondscoach niet blij met Sweeck en Vanthourenhout: 'Van Aert kan haantjesgedrag missen als kiespijn' Veldrijden
Veldrijden

Bondscoach niet blij met Sweeck en Vanthourenhout: 'Van Aert kan haantjesgedrag missen als kiespijn'

Bondscoach niet blij met Sweeck en Vanthourenhout: 'Van Aert kan haantjesgedrag missen als kiespijn'

Sven Vanthourenhout heeft een brandje te blussen, enkele weken voor het WK veldrijden in Hoogerheide. De bondscoach van de Belgen zag dat Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout het in de laatste twee crossen aan de stok kregen. Daar is hun WK-coach al snel klaar mee.

Sweeck en Vanthourenhout begonnen hun vete bij het BK, waar Sweeck claimde meermaals te zijn gehinderd door leden van Vanthourenhouts ploeg. Daags na het BK sloeg Sweeck terug door de cross in Otegem te winnen en in de materiaalpost een statement te maken richting Pauwels Sauzen Bingoal. Hij pakte z'n fiets op, draaide een rondje en ging weer verder. Vanthourenhout kon er na afloop niet om lachen.

Ook bondscoach Vanthourenhout, Sven in dit geval, keek het allemaal met lede ogen aan. 'Ik had verwacht dat het incident vanzelf wel zou gaan liggen. Helaas is de rust niet teruggekeerd. De cross in Otegem heeft niet geholpen. Het wordt nu wel tijd dat beide renners zich kunnen vinden in de situatie zoals ze is. Ze moeten verder, op een volwassen en sportieve manier', zo klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Vanthourenhout wil kopman Van Aert beschermen

De Belgische bondscoach rekent erop dat Sweeck en Vanthourenhout bij het WK met 茅n voor elkaar willen rijden, helemaal nu er met Wout van Aert een absolute topfavoriet in de selectie zit. 'Ik laat dit niet zomaar passeren. Iedereen die me kent, weet dat wanneer we op donderdag in het WK-hotel arriveren, ik geen spanningen en bedenkelijke gezichten wil. Ik wil dat iedereen klaar is om op zondag het WK te rijden. En daar zullen geen drie dagen aan voorafgaan waarin de een voor de ander op zijn woorden moet passen.'

De rol van Van Aert is daarbij het belangrijkste, zo vindt Vanthourenhout. Hij wil zijn kopman beschermen voor chaos in de ploeg. 'Ik ga naar hun beider verhaal luisteren, hoe ze daar echt op terug kijken. Dan is de kous ook af. Ik verwacht niet dat ze dikke vrienden worden. Dertig crossen op een jaar zijn ze mekaars concurrenten. Ik wil wel het nodige respect tegenover elkaar en tegenover de anderen. Ook Wout van Aert schuift straks mee aan de tafel. Die zit in de focus om wereldkampioen te worden. Die kan haantjesgedrag aan tafel missen als kiespijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws