Gewaagde move Van Empel levert de winst op na waanzinnig gevecht met Pieterse in Spaans Benidorm Veldrijden
Veldrijden

Gewaagde move Van Empel levert de winst op na waanzinnig gevecht met Pieterse in Spaans Benidorm

Gewaagde move Van Empel levert de winst op na waanzinnig gevecht met Pieterse in Spaans Benidorm

Fem van Empel heeft de wereldbekercross in Benidorm bij de vrouwen op haar naam geschreven. De wereldkampioene was na een waanzinnig gevecht met Puck Pieterse de beste, te danken aan een gewaagde move in de absolute finale in een binnenbocht.

In een heerlijke Spaans zonnetje was het vanuit de start vol gas. Van Empel nam het voortouw, met Pieterse en Alvarado meteen op haar wiel. Op razendsnelle heuvels, in vinnige bochtjes en op de lange strook langs de finishlijn stond er constant druk op de pedalen. Al rap waren de drie dan ook vertrokken bij de rest, met Alvarado die meteen al wel wat moeite had om bij te blijven.

De leidster in het Wereldbekerklassement keerde in de tweede ronde nog wel even terug, met Pieterse die nu voor langere tijd het tempo bepaalde. Kersvers Nederlands kampioene Lucinda Brand struggelde in een achtervolgend groepje, met Italiaans kampioene Sara Casasola en de Hongaarse Kata Vas in haar wiel. Het verschil met de voorste drie was na twee rondes al een halve minuut.

Alvarado nog één keer terug, maar Pieterse en Van Empel beslissen

Pieterse en Van Empel namen om en om het initiatief en dat brak Alvarado in de derde ronde (van de zeven) uiteindelijk wat op. Het elastiek brak echter nooit helemaal, dus toen het duo voorop in rondje vijf even op adem kwam, kon Alvarado toch weer aansluiten. Brand werd ondertussen gepijnigd door het tempo van Vas, dat wel kon worden beantwoord door Casasola.

Strijd op twee fronten dus, om de eerste drie plekken en om de ereplaatsen daarachter. Op de stukken op vermogen moest Alvarado steeds weer een gaatje laten. Met nog twee rondjes voor de boeg, kwam ze door op tien seconden. Het groepjes Vas-Casasola-Brand op meer dan een halve minuut. Gingen ze dan nu vol door vooraan? Nee, alles op de slotronde. Alvarado kon nog één keertje terugkomen bij Pieterse en Van Empel, die in de laatste ronde all-in gingen.

Nadat Alvarado nog brutaal een kopbeurt had gedaan, greep Van Empel de macht. Niemand liet het achterste van haar tong zien, dat kwam bij het fietspad aan acht procent gemiddeld. Pieterse zette in, en Van Empel reageerde meteen en knalde erover. Alvarado was nu gezien en Pieterse ging er brutaal nog eens overheen. Beide dames gingen in het rood en wilden vooraan zitten richting die laatste bochten. Pieterse jumpte over de balken, Van Empel niet. De wereldkampioene knalde er in een binnenbocht weer tussendoor, met wat schouderwerk. Het bleek de beslissende move...

Uitslag Wereldbeker veldrijden Benidorm 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws