Hermans keert op 23 december terug in het veld: 'Ik heb bewust een rustperiode ingelast' Veldrijden
Veldrijden

Hermans keert op 23 december terug in het veld: 'Ik heb bewust een rustperiode ingelast'

Hermans keert op 23 december terug in het veld: 'Ik heb bewust een rustperiode ingelast'

Wie de afgelopen veldritten geprobeerd heeft om Quinten Hermans in het crosspeloton te spotten, kwam bedrogen uit. De 27-jarige wegwielrenner en veldrijder laste na het EK veldrijden in Namen namelijk een bewuste rustperiode in. Hermans heeft inmiddels besloten om op 23 december zijn comeback te maken, tijdens de Zilvermeercross in Mol.

Hermans kende in 2022 een puik seizoen op de weg. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert wist namelijk onder meer naar een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik te fietsen. Bovendien schreef hij een rit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam. Zijn laatste wegwedstrijd was de Ronde van Lombarijde op 8 oktober. Even rusten zat er echter niet in. 'Ik zag er nog wel iets in om na de Ronde van Lombardije door te trekken naar het veld', verduidelijkt hij in een interview met Sporza.

In zijn eerste cross van het seizoen was het dan ook gelijk raak: Hermans schreef op 20 oktober de Kermiscross in Ardooie bij op zijn palmares. Het niet inlassen van een rustperiode na de Ronde van Lombardije was achteraf misschien niet de beste keuze, geeft hij toe. 'Het was mentaal een zware strijd om scherp te blijven na een lange zomer. Bovendien was er ook de decompressie en de jetlag na het WK.'

'Het voelt raar om in de zetel naar de cross te kijken in plaats van zelf te crossen', aldus Hermans

Na het mislukte EK veldrijden in Namen besloot Hermans dat het dan toch tijd was voor een periode van rust. 'Fysiek was ik nog best wel in orde in Namen. Maar door een valpartij en twee lekke banden mocht het uiteindelijk niet zijn op dat EK', aldus de coureur die per 1 januari 2023 uit zal komen voor Alpecin-Deceuninck.

De Zilvermeercross in Mol, die onderdeel uitmaakt van het Exact Cross-klassement, is dus het decor van Hermans terugkeer. 'Toen ik twee weken geleden weer begon te trainen, heb ik weer mijn televisie opgezet om het veldrijden beter te volgen. Het voelt wel een beetje raar aan om in de zetel naar de cross te kijken in plaats van zelf te crossen. Het begint toch weer serieus te kriebelen', verduidelijkt Hermans, die ten slotte ook nog aangeeft dat hij nog niet zeker weet of hij mee zal doen aan het WK veldrijden in Hoogerheide. 'We gaan eerst eens zien of het goed gaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws