Nederland zonder Van Empel, Van Anrooij en Vos naar Wereldbeker Besançon: 'Extra rust inbouwen' Veldrijden
Veldrijden

Nederland zonder Van Empel, Van Anrooij en Vos naar Wereldbeker Besançon: 'Extra rust inbouwen'

Nederland zonder Van Empel, Van Anrooij en Vos naar Wereldbeker Besançon: 'Extra rust inbouwen'

Nederland gaat zonder Fem van Empel en Shirin van Anrooij naar de Wereldbeker in Besançon, zo is maandagochtend bekendgemaakt op de officiële kanalen van de KNWU. Ook Marianne Vos en Ceylin del Carmen Alvarado ontbreken. Het geldt enigszins als verrassing dat zoveel Nederlandse toppers thuisblijven.

Bondscoach Gerben de Knegt legt uit waarom er weinig animo is bij de vrouwen. 'Bij de mannen hebben we veel animo voor Besançon. Sommige renners combineren dat met hun verblijf in Spanje. Bij de vrouwen kiezen veel rensters ervoor om wat extra rust in te bouwen richting het wereldkampioenschap. En dat geldt ook voor enkele jongeren. Ons doel is om zo sterk mogelijk vertegenwoordigd te zijn in Hoogerheide, de sporters hebben daar allemaal hun eigen voorkeur voor.'

Fem van Empel heeft al bekend gemaakt in Hamme te gaan rijden in plaats van in Besançon. Bij de junioren vrouwen is seizoen revelatie Lauren Molengraaf eveneens niet present in Frankrijk. De Europees- en Nederlands kampioene mikt op de triple op het WK in Hoogerheide.

Pieterse en Van der Poel starten wel in Besançon

Puck Pieterse is wel aanwezig, de Nederlands kampioene gebruikt de Franse Wereldbeker als laatste wedstrijd voorafgaand aan het WK veldrijden in Hoogerheide. Bij de mannen heeft Nederland veel grote namen aan het vertrek. Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis starten alle drie. Dat Van der Poel zou starten, werd eerder al bekend gemaakt door zijn ploeg. Hij gaat daarmee een nieuw duel met Wout van Aert uit de weg, aangezien de Belg eerder al bekend maakte in Hamme te starten.

Bij de beloften is ook het beste paard van stal gehaald. Tibor del Grosso, die de afgelopen weken indruk maakte in verschillende wedstrijden, doet mee. De Nederlands kampioen in zijn categorie werd in Benidorm nog nipt verslagen door Thibau Nys en heeft zichzelf opgekrikt tot een van de favorieten voor het WK veldrijden op zaterdag 4 februari.

Selectie Elite Mannen

 1. Lars van der Haar
 2. Mathieu van der Poel
 3. Pim Ronhaar
 4. Ryan Kamp
 5. Joris Nieuwenhuis
 6. Mees Hendrikx
 7. Corné van Kessel
 8. Stan Godrie
 9. David van der Poel

Selectie Elite Vrouwen:

 1. Puck Pieterse
 2. Lucinda Brand
 3. Denise Betsema
 4. Inge van der Heijden
 5. Manon Bakker
 6. Annemarie Worst
 7. Aniek van Alphen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws