Van der Poel rijdt Wereldbeker Besançon als laatste voorbereiding op WK; geen duel met Van Aert Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel rijdt Wereldbeker Besançon als laatste voorbereiding op WK; geen duel met Van Aert

Van der Poel rijdt Wereldbeker Besançon als laatste voorbereiding op WK; geen duel met Van Aert

Mathieu van der Poel heeft bekend gemaakt welke cross hij als laatste rijdt in de aanloop naar het Wereldkampioenschap in Hoogerheide. Het WK staat op zondag 5 februari op het programma en om de puntjes op de i te zetten, wilde de Nederlander nog één cross rijden tussen Benidorm en Hoogerheide in. De keuze is gemaakt, hij start in Besançon.

De twee mogelijkheden waren Hamme, op zaterdag 28 januari, en Besançon, op zondag 29 januari. Laatstgenoemde is de laatste Wereldbekermanche van dit veldritseizoen. Veel staat er daar niet meer op het spel, aangezien zowel bij de mannen (Laurens Sweeck) als bij de vrouwen (Fem van Empel) de winnaar al bekend is. Ondanks dat de cross in Frankrijk het hoogst aangeschreven is van de twee, was het geen makkelijke keuze. Van der Poels rivaal Wout van Aert start namelijk in Hamme.

De Nederlander stelde zijn beslissing lang uit, maar nadat hij de overwinning pakte in de Wereldbeker van Benidorm kwam zijn ploeg op maandag met het verdict op Twitter. 'Mathieu voegt de Wereldbeker in Besançon toe aan zijn programma. Dit wordt zijn laatste veldrit in aanloop naar het Wereldkampioenschap in Hoogerheide.'

Van der Poel over Benidorm: 'Geen referentie voor Hoogerheide'

Afgelopen zondag won de Nederlander nog van de Jumbo-Visma-Belg. In het flashinterview na afloop gaf hij aan dat die zege niet heel veel hoeft te betekenen voor het WK. 'Dit is zo'n ander parcours, dit is geen referentie voor Hoogerheide. Ik ben blij dat ik heb gewonnen, maar ik ben vooral blij dat mijn lichaam goed voelt. ' Het werd een tactisch steekspel tussen de twee grootheden. In diepe finale maakte Van der Poel nog een beslissend inhaalmanoeuvre. 'Ik denk niet dat Wout verwacht had dat ik dat nog zou doen', vertelde hij daarover aan In de Leiderstrui.

Resterend crossprogramma Van der Poel

29 januari (zondag) - Wereldbeker Besançon
5 februari (zondag) - Wereldkampioenschap Hoogerheide

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws