Sven Nys slaat steil achterover door Van der Poel en Van Aert: 'Wat die deden, heb ik nog nooit gezien' Veldrijden
Veldrijden

Sven Nys slaat steil achterover door Van der Poel en Van Aert: 'Wat die deden, heb ik nog nooit gezien'

Sven Nys slaat steil achterover door Van der Poel en Van Aert: 'Wat die deden, heb ik nog nooit gezien'

'Hier, Sven komt ff binnen'. Was getekend: Joris Nieuwenhuis, ongeveer één uurtje na zijn zesde plek in de cross van Heusden-Zolder. Met een brede glimlach van oor tot oor stapt Sven Nys vervolgens de camper van zijn Baloise Trek Lions-poulain binnen. 'Top, hé. Heel goed, ja jongen. Echt', slaat hij zijn pupil op zijn brede schouders.

Met een derde plek van Lars van der Haar en dus de zesde plaats van Nieuwenhuis keek Nys vol trots terug op de wedstrijd van zijn ploeg in Heusden-Zolder. 'Het is jammer dat jullie net allebei achter dat incidentje met de Quinten (Hermans, red.) zaten, want daar waren jullie ook al mee', begint hij zijn analyse meteen tegenover Nieuwenhuis en In de Leiderstrui. 'Ik had gezien dat dat toen al veel krachten had gekost bij Joris, maar hij bleef maar gaan. Vooraan waren ze ook aan het rijden hé, dus dan ben je goed.'

'Met zo één stomme fout zie je maar hoe ver je achter kan geraken', doelt Nys op het snelle parcours van Heusden-Zolder, waar het incidentje met Hermans zijn mannen flink wat tijd kostte. 'Uiteindelijk denk ik dat je, als je hier zesde kunt worden, gewoon een heel goede koers hebt gereden. Ten opzichte van gisteren, dat was een groot verschil', complimenteert hij Nieuwenhuis, die in Gavere op Tweede Kerstdag nog zeventiende werd door rugproblemen.

Nieuwenhuis en Van der Haar reden een zeer goede cross in Heusden-Zolder (archieffoto) 
Nieuwenhuis en Van der Haar reden een zeer goede cross in Heusden-Zolder (archieffoto) 

'Trotse teambaas' Nys over Van Aert en Van der Poel: 'Wat die deden, heb ik nog nooit gezien'

'Ik ben een trotse teambaas', vervolgt Nys. 'Lars is ook weer sterk, derde. Hij heeft nog serieus moeten rijden om terug te komen en dan klopt hij Pidcock nog voor de derde plek. Sterk en knap, maar die twee vooraan jongen, Joris', richt hij zijn visie op winnaar Wout van Aert en runner-up Mathieu van der Poel. 'Die reden met een vijftig hé', doelt hij op het zwaardere verzet dat ze hadden voor deze snelheidscross. 'Wat die eerste ronde deden, dat heb ik nog nooit gezien. Allez, Thijs Aerts rijdt op kop, maar dan beginnen ze eraan. Op een halve ronde pakken ze twintig seconden, terwijl daarachter ook vol gereden werd', waarna Nieuwenhuis inderdaad bevestigend knikt. 'Er werd misschien heel even getwijfeld op de meet, maar we reden echt hard.'

Al bij al zien we een zeer tevreden Nys, die ook zoon Thibau weer goed ziet rijden na enkele moeilijkere weken. Hij werd zesde in Mol en zevende in Gavere. 'Met hem gaat het ook prima, dat is zeker fijn. Dat trainingskamp met Trek-Segafredo heeft hem heel goed gedaan. Even eruit, goed trainen, kilometers maken en lekker weer. Tegenwoordig moet je er even tussenuit hier en daar, want anders houd je dat ook niet vol', spreekt hij dezelfde woorden uit als Van der Haar.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Donderdag lees je een uitgebreid interview met Joris Nieuwenhuis bij In de Leiderstrui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws