Ruim twee keer zoveel als Van der Poel: Iserbyt goudhaantje van deze veldritwinter, Alvarado succesvolste dame Veldrijden
Veldrijden

Ruim twee keer zoveel als Van der Poel: Iserbyt goudhaantje van deze veldritwinter, Alvarado succesvolste dame

Ruim twee keer zoveel als Van der Poel: Iserbyt goudhaantje van deze veldritwinter, Alvarado succesvolste dame

Het veldritseizoen zit erop. De sluitingscross in Oostmalle van zondag, die gewonnen werd door Niels Vandeputte, was het slot op de deur. Daarmee kan er worden teruggeblikt op een roerige winter, waarin het vaak ging over wel- en niet-deelnames en andere discussies. Ook is nu bekend wie het meeste prijzengeld bij elkaar harkte en over hoeveel dat precies gaat. En daar zien we niet Mathieu van der Poel bovenaan het lijstje staan, zo laat Het Laatste Nieuws weten.

Discussies over het overslaan van crossen en wat daar de gevolgen van zouden moeten zijn, discussies over de Wereldbeker, discussies over de verdere kalender. Ze waren er allemaal. Al gauw werd duidelijk dat er op sportief vlak één man ver boven de rest uitstak: Mathieu van der Poel. Als ie meedeed tenminste. Want Van der Poel reed lang niet overal mee en dat heeft zijn weerslag op lijst met prijzengelden. Daar zien we namelijk de meest constante crosser van dit seizoen bovenaan prijken.

Iserbyt grootverdiener in veldritwinter, Van der Poel nog achter Van der Haar en Nieuwenhuis

Het is namelijk Eli Iserbyt die de lijst aanvoert. De kleine crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal reed in het seizoen 2023/2024 een niet onverdienstelijke ruime 120.000 euro bij elkaar Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis volgen op geruime afstand, zij verdienden allebei iets meer dan 80.000 euro met hun inspanningen en moeten daardoor genoegen nemen met plek twee en drie. Van der Poel eindigt als vijfde, nog achter de Belg Niels Vandeputte. Matje verdiende iets minder dan 55.000 euro.

Bij de vrouwen is het Ceylin del Carmen Alvarado die de meeste euro's bij elkaar harkte. Zij eindigt op een mooie 105.000 euro, ongeveer tienduizend euro voor Fem van Empel. Bij de dames eindigt Lucinda Brand op plek drie. Van Empel en Van der Poel werden begin deze maand in Tabor fluitend wereldkampioen. Echter, zij reden veel Wereldbekers niet. De superconstante prestaties van zowel Iserbyt als Alvarado in deze competitie maken dat zij puur aan hun sportieve prestaties het meeste overhouden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws