Sweeck slaat dubbelslag in Superprestige Niel: 'Het kan wel lonen om wat kalmer aan te doen' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck slaat dubbelslag in Superprestige Niel: 'Het kan wel lonen om wat kalmer aan te doen'

Sweeck slaat dubbelslag in Superprestige Niel: 'Het kan wel lonen om wat kalmer aan te doen'

Laurens Sweeck wist na een spannende strijd met Lars van der Haar aan het langste eind te trekken in de Superprestigecross van Niel. De Crélan-crosser staat al lang te boek als een echte zandhaas. Die 'bijnaam' bleek vrijdagmiddag andermaal een treffende te zijn.

'Ze hebben al vaker tegen mij gezegd dat ik wat kalmer aan moet doen in de trainingsweken, omdat dat zou moeten lonen. Misschien moet ik hen toch maar eens gelijk geven', begint een lachende Sweeck zijn analyse in het flashinterview. De winnaar van de cross in Niel slaat twee vliegen in één klap. De 28-jarige Sweeck neemt namelijk ook de leiding over van Eli Iserbyt in het Superprestigeklassement (Iserbyt werd vandaag vierde).

'Twee dagen niet fietsen kan wel helpen', aldus Sweeck

Sweeck had, door ziekte, een aantal dagen voorafgaand aan de cross in Niel (de Jaarmarktcross) niet kunnen trainen. 'Het is niet dat ik doodziek was, maar ik heb twee dagen niet op de fiets gezeten. Dat ben ik niet gewend, maar je ziet nu dat het dus ook wel kan helpen', aldus de Leuvenaar, die daarmee nogmaals benadrukt dat de adviezen die hem gegeven waren om rustiger aan te doen lijken te kloppen.

Halverwege de veldrit had Sweeck in zijn eentje al een gaatje van circa vijftien seconden op zijn naaste belagers bijeen gefietst. Echter verwezenlijkte Van der Haar wederom waar hij bekend om staat: terugvechten. Toch wist Sweeck dankzij een goede laatste zandpassage de Nederlander te kloppen. Ook bij de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen wist Sweeck de 'Terriër van Woudenberg' naar het zilver te verwijzen.

Sweeck maakt doel van eindklassement Superprestige

'Bij een goede zandpassage kan je wel een aantal secondes pakken. Zo reed ik in eerste instantie ook weg, toen het nog best lang was. Maar na een tijdje zat ik gewoon op de limiet, want anders laat ik Van der Haar natuurlijk ook niet terugkomen', is hij duidelijk.

Door het grijpen van de leiding in het Superprestigeklassement is Sweeck van plan een doel van te maken de eindoverwinning in het eindklassement. 'De X2O Trofee heb ik een beetje laten liggen, want ik ben daar nog niet gestart. In de Wereldbeker sta ik er wel goed voor. En in de Superprestige dus ook, dus ik ga het proberen vast te houden', sluit hij af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news