Van der Haar wederom tweede: 'Het is zuur, maar ik moet de goede vorm meenemen' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar wederom tweede: 'Het is zuur, maar ik moet de goede vorm meenemen'

Van der Haar wederom tweede: 'Het is zuur, maar ik moet de goede vorm meenemen'

Men kan er inmiddels de klok op gelijk zetten: Lars van der Haar finisht als tweede. Zo geschiedde namelijk ook in de X2O Trofee-cross van Kortrijk, waar de sympathieke Nederlander alleen Tom Pidcock voor zich moest dulden.

Van der Haar vocht samen met Eli Iserbyt de strijd om plaats twee uit. De 'Terriër uit Woudenberg' wist de Vlaming uiteindelijk te kloppen in de sprint. Zodoende voegde hij nog maar eens een extra tweede plaats aan zijn al rijkelijk met tweede plaatsen gevulde erelijst toe. 'Het is wel zuur', stelt de 31-jarige Nederlander daaromtrent in het flashinterview.

'Ik zette eerst alles op alles om nog bij Pidcock te komen, maar die laatste seconden kreeg ik gewoon echt niet dicht. Toen kwam Eli bij mij aansluiten, wat echt sterk van hem was. Met het oog op de sprint ben ik in de laatste ronde nog van fiets gewisseld. Ik had alleen niet verwacht dat Eli nog zo'n versnelling in de benen had. Daardoor moest ik dus echt serieus aanpoten om nog terug te komen. De fietswissel was dus wel een gok. Ik had het eigenlijk een ronde eerder moeten doen', is hij zelfkritisch.

'Ik eindig weer als tweede, maar ik heb een mooie strijd geleverd', aldus Van der Haar

'Gelukkig kon ik nog de aansluiting maken', gaat de renner van Baloise Trek Lions verder. 'Ik was naar Rhino's gewisseld, zowel voor als achter. Daardoor kon ik net wat harder de bochten uitkomen. In de sprint heb je dan ook een hardere achterband, waardoor je snelheid wat hoger is.'

Ondanks zijn goede resultaat en sterke sprint, overheerst de ontgoocheling bij Van der Haar. 'Ik eindig weer als tweede. Maar ik moet de goede vorm meenemen, want ik heb een mooie strijd geleverd. Pidcock is niet heel ver van ons weg gereden, dus ik denk dat we een mooie wedstrijd hebben gereden. Morgen weer een nieuwe kans', sluit hij af met een verwijzing naar de Wereldbekerwedstrijd in Hulst op zondag 27 november, waar Mathieu van der Poel voor het eerst dit veldritseizoen acte de présence zal geven.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws