Voorbeschouwing Wereldbeker Fayetteville 2022 | Wie vliegen er á la Pidcock naar de zeges? Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing Wereldbeker Fayetteville 2022 | Wie vliegen er á la Pidcock naar de zeges?

Voorbeschouwing Wereldbeker Fayetteville 2022 | Wie vliegen er á la Pidcock naar de zeges?

Wie tot drie jaar geleden aan een gemiddelde wielerfan vroeg wat Fayetteville was, had hij of zij daar waarschijnlijk geen antwoord op gehad. Nadat er sinds 2019 gecrosst wordt in de Amerikaanse staat Arkansas - en er begin dit jaar zelfs een WK werd georganiseerd - staat de wereldbekerwedstrijd in Fayetteville op de kaart. Zondag is het weer zover, dus In de Leiderstrui beschouwt voor.

Praktische informatie Wereldbeker Fayetteville 2022

  • Zondag 16 oktober 2022
  • Deelnemerslijst mannen en vrouwen
  • Klassering: Wereldbeker

In dit artikel

  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie
Laatste winnaars cross Fayetteville

2021 Quinten Hermans (verslag) // Lucinda Brand (verslag)
2020 Niet verreden
2019 Kerry Werner // Maghalie Rochette

Parcours en tijden Wereldbeker Fayetteville 2022

Snel, één zware klimpassage, een flinke trap en een hele hoop snelle bochten; dat is wel zo'n beetje de wereldbeker in Fayetteville. De ondergrond was tijdens het WK in januari van dit jaar gortdroog, maar enkele maanden eerder tijdens de wereldbekerwedstrijd had het geregend en was het stroperig. Bij de vrouwen was het helemaal zeiknat en won Lucinda Brand.

Het leverde twee totaal verschillende wedstrijden op, met Quinten Hermans die een loodzware wedstrijd naar zich toe trok in november, alvorens Pidcock in een zonovergoten Fayetteville begin dit jaar ogenschijnlijk eenvoudig naar de zege stoomde. Dankzij het WK 2022 staan er voldoende video's online waarbij je het parcours perfect van dichtbij kan bekijken.

Voorbeschouwing Wereldbeker Fayetteville 2022 | Wie vliegen er á la Pidcock naar de zeges?

Tijden (zondag 16 oktober 2022)
Start vrouwen: 19.30 uur (12.30 uur Amerikaanse tijd)
Finish vrouwen: 20.15 uur (13.15 uur Amerikaanse tijd)

Start mannen: 21.00 uur (14.00 uur Amerikaanse tijd)
Finish mannen: 22.00 uur (15.00 uur Amerikaanse tijd)

Weer Wereldbeker Fayetteville 2022

Nat of droog? Dat is de grote vraag. Op zondag 16 oktober voorspelt Buienradar vooralsnog een droge dag, met temperaturen die op kunnen lopen tot wel 24 graden. De zon prikt er niet al te vaak doorheen en de wind uit het noorden waait slechts aan windkracht 2. Ideaal cross-weer, met de onweerbuien die op zaterdag worden voorspeld, die zondag allang weer zijn opgedroogd.

Favorieten vrouwen Wereldbeker Fayetteville 2022

Bij de vrouwen zagen we vorige week in Waterloo een prachtig gevecht tussen drie Nederlandse dames. Fem van Empel won, voor Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand. Aangezien Waterloo qua parcours nogal verschilt van Fayetteville, is de grote vraag of het dezelfde driestrijd wordt, maar ze toonden alvast goede benen om in ieder geval van voren te finishen.

Twee andere Nederlanders schrijven we echter zeker niet af. Denise Betsema en Annemarie Worst konden in Waterloo net niet mee in de finale, maar zijn een weekje later misschien wel weer net een stukje sneller. Inge van der Heijden completeerde de top zes in de eerste wereldbekercross van afgelopen zondag. Kan ze nu nog meedoen om het podium?

Het was spannend in Waterloo!
Het was spannend in Waterloo!

Favorieten mannen Wereldbeker Fayetteville 2022

Bij de mannen steken er tot dusverre twee bovenuit en die hebben allebei de Belgische nationaliteit. Eli Iserbyt was de grootste veelvraat, maar ook Michael Vanthourenhout was met twee cross-zeges dit seizoen al goed op dreef. Toch kon Vanthourenhout het in Waterloo niet bolwerken en eindigde hij - net als alle anderen - op ruime afstand van Iserbyt, die echt de grote favoriet is in Fayetteville.

Is het parcours echter op zijn maat? Vanthourenhout zou dichter moeten kunnen eindigen, met Laurens Sweeck en Lars van der Haar die als podiumklanten in Waterloo niet mogen ontbreken op de favorietenlijst. Van de jonge garde nemen we Thibau Nys en Pim Ronhaar nog mee bij Baloise Trek Lions. Beiden kunnen op een goede dag zeker meedoen om het podium, en misschien wel meer...

Iserbyt is on fire tot dusverre...
Iserbyt is on fire tot dusverre...

TV Wereldbeker Fayetteville 2022

De crossen bij de vrouwen en de mannen worden allebei live uitgezonden door Eurosport! Voor de vrouwencross schakel je vanaf 19.20 uur in via Eurosport 1 en de Eurosport Player. Beide kanalen zijn er vanaf 20.50 uur bij voor de mannen. In de Leiderstrui heeft van beide veldritten meteen na de finish een uitgebreid verslag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws