Wielrennen op TV 16 oktober 2022 | Bomvolle koersdag op diverse ondergronden! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 oktober 2022 | Bomvolle koersdag op diverse ondergronden!

Wielrennen op TV 16 oktober 2022 | Bomvolle koersdag op diverse ondergronden!

Zondag 16 oktober 2022 belooft een prachtige wielerdag te worden. Naast drie wegwedstrijden staan ook de slotdag op het WK baanwielrennen en de Wereldbeker veldrijden in Fayetteville op het programma! In de Leiderstrui vertelt waar en hoe laat u kunt inschakelen!

TV en tijden etappe 6 Tour de Langkawi 2022

Na de op zaterdag door Lionel Taminiaux gewonnen rit, staat op zondag de ultrakorte rit (120 kilometer) vanuit George Town in de richting naar Alor Setar op het menu. De zesde etappe in de Tour de Langkawi rit lijkt opnieuw een kolfje naar de hand van de rappe jongens. Het biljartvlakke parcours kent namelijk minder dan 50 hoogtemeters. Weet Julius van den Berg zich weer in de debatten te mengen en te verrassen of gaat de overwinning naar een pure sprinter als Jakub Mareczko of Max Kanter?

De enorm korte zesde etappe wordt in ieder geval gekenmerkt door een enorm vroege start. Vanaf 4.30 uur Nederlandse tijd kunnen de vroege vogels op Eurosport Player inschakelen om de wedstrijd live te bekijken.

TV en tijden Japan Cup 2022

De Japan Cup 2022 kan gezien worden als het absolute slotstuk van het wielerseizoen op de weg. Bij de laatste editie in 2019 wist Bauke Mollema zijn fantastische najaar te bekronen (en tevens af te sluiten) met een overwinning in Japan. Op zondag 16 oktober 2022 zal Mollema zijn titel echter niet gaan verdedigen. Zijn ploeggenoot Giulio Ciccone en het EF Education-EasyPost duo Powless-Guerreiro behoren deze editie tot de topfavorieten.

De wedstrijd start om 3.00 uur Nederlandse tijd. Aangezien de koers 'slechts' 144 kilometer is, wordt de finish rond 6.40 uur verwacht. Helaas wordt de Japan Cup 2022 niet live uitgezonden. In de Leiderstrui zal u in de loop van zondagochtend na afloop informeren met het wedstrijdverloop.

TV en tijden Chrono des Nations 2022

In Frankrijk wordt het wielerseizoen op de verharde weg traditioneel afgesloten met de Chrono des Nations. Ook in 2022 is dat het geval en dus staat er op zondag 16 oktober een mooie tijdrit op de planning voor zowel de mannen als de vrouwen. De heren dienen 45 kilometer af te leggen, de vrouwen 27. Hoogtemeters zijn er eigenlijk niet opgenomen in beide parcoursen: een tijdrit voor de echte hardrijders dus. Wereldkampioenen Tobias Foss en Ellen van Dijk zullen met trots hun regenboogtruien komen showen!

Van Dijk hoeft niet op al te veel concurrentie te rekenen in Les Herbiers, Foss daarentegen wel. Hij kan op hevige concurrentie rekenen en dan met name uit Zwitserse hoek. Stefan Küng en Stefan Bissegger zullen acte de présence geven en behoren tot de topfavorieten. Helaas is de Chrono des Nations niet live te zien. In de Leiderstrui zal een vers

TV en tijden Veneto Classic 2022

De Veneto Classic 2022 is de laatste belangrijke wegwedstijd op Europees grondgebied en kan zodoende gezien worden als een Italiaans toetje ter afsluiting van een mooi wegseizoen. De wedstrijd zal tevens in het teken staan van het afscheid van Davide Rebellin, die op 51-jarige leeftijd dan eindelijk van ophouden weet. Na deze wedstrijd zal hij na een professionele wielercarrière van 30 jaar zijn racefiets aan de wilgen hangen.

De Veneto Classic 2022 is een klassieker over 190 kilometer met Treviso als startplaats en Bassano del Grappa als finishplaats. UAE Emirates staat met een flink aantal kopmannen en favorieten aan de start. Matteo Trentin, Diego Ulissi en Davide Formolo mogen namelijk alle drie als grote kanshebbers worden gezien. Vanaf 14.20 uur is op de Eurosport Player te zien of de UAE-renners de hoge verwachtingen waar weten te maken.

TV en tijden WK baanwielrennen 2022

Na vier interessante dagen (met verschillende Nederlandse en Belgische medaillewinnaars), staat op zondag 16 oktober de slotdag van het WK baanwielrennen te wachten. Er zijn nog talloze medailles te verdelen op de laatste dag. Zo staan onder andere de finale Puntenkoers voor vrouwen, de finale Keirin voor vrouwen en de finale Afvalkoers voor mannen op het programma. Het koningsnummer is echter toch wel de finale van de Sprint voor de heren. Weet Harrie Lavreysen nog een gouden medaille te pakken en voor de vierde keer op rij wereldkampioen Sprint te worden? Vanaf 13.00 uur zendt Eurosport 1 livebeelden uit, evenals de digitale Eurosport Player.

TV en tijden Wereldbeker veldrijden Fayetteville 2022

Precies één week na de Wereldbekerwedstrijd in Waterloo staat de tweede en laatste Wereldbekerwedstrijd in de Verenigde Staten op het veldritmenu. De crosstop trekt richting Fayetteville, Arkansas: weten Iserbyt en Van Empel wederom toe te slaan in Amerika?

De vrouwenwedstrijd is vanaf 19.20 uur Nederlandse tijd live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De mannen zijn om 20.50 uur live te bewonderen, wederom op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws