Amerika streept met Simmons, Jorgenson en Sheffield drie (!) kopmannen door blessures weg voor WK Wielrennen
Wielrennen

Amerika streept met Simmons, Jorgenson en Sheffield drie (!) kopmannen door blessures weg voor WK

Amerika streept met Simmons, Jorgenson en Sheffield drie (!) kopmannen door blessures weg voor WK

De Amerikanen hadden hun selectie voor het WK wielrennen rond, maar De Yankees hebben lastminute flink wat wisselen doorgevoerd. Amerika mag met zes man deelnemen aan de wegrit, terwijl Brandon McNulty zich volledig focust op tijdrit in Glasgow. In de wegploeg is het één en ander veranderd.

Magnus Sheffield, Matteo Jorgenson, Sean Quinn, Neilson Powless, Quinn Simmons en Lawson Craddock stonden op de lijst voor de wegwedstrijd van zondag. Simmons en Jorgenson zijn echter niet genoeg hersteld van blessures die ze opliepen in de Tour de France, terwijl Sheffield op zijn beurt nog aan het terugkomen is van een hersenschudding, die hij opliep in de Ronde van Zwitserland.

De voorlopige deelname van Sheffield was lang een mooie opsteker, daar hij in de Ronde van Zwitserland in dezelfde bocht ten val kwam als Gino Mäder en daar van dichtbij zag hoe slecht het er met zijn collega aan toe was. Sheffield kreeg na afloop van alle kanten steunbetuigingen. Na zijn valpartij liet de jonge Amerikaan lang niets meer van zich horen. Enkele weken geleden kwam er gelukkig dan toch een foto langs van een lachende Sheffield op de rollers. 'Geen beter gevoel dan terug te zijn op de fiets', zette hij erbij.

Drie vervangers opgeroepen, McNulty gaat vol voor tijdrit in Glasgow

Amerika heeft slechts twee vervangers opgeroepen voor Simmons, Jorgenson en Sheffield. Larry Warbasse (AG2R) en Will Barta (Movistar) zullen de Amerikaanse kleuren verdedigen, met Powless daardoor als enig overgebleven kopman. McNulty hadden we daar ook zeker toe gerekend, maar hij focust zich opvallend genoeg alleen op de tijdrit. Bij de Olympische Spelen was hij nog dicht bij de titel, maar uiteindelijk werd hij zesde in Tokio. Ook won hij dit jaar een rit in de Giro.

Deelnemers Verenigde Staten WK wielrennen 2023

Wegwedstrijd:
Neilson Powless
Will Barta
Larry Warbasse
Sean Quinn
Lawson Craddock

Tijdrit:
Brandon McNulty
Lawson Craddock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws