Bilbao en Mohoric leiden Bahrain Victorious in Strade Bianche; Poels, Haig én Mäder in Parijs-Nice Wielrennen
Wielrennen

Bilbao en Mohoric leiden Bahrain Victorious in Strade Bianche; Poels, Haig én Mäder in Parijs-Nice

Bilbao en Mohoric leiden Bahrain Victorious in Strade Bianche; Poels, Haig én Mäder in Parijs-Nice

Bahrain Victorious hoopt op een goede prestatie van Pello Bilbao en Matej Mohoric in Strade Bianche. Het tweetal springt eruit in een selectie van zeven, die door de ploeg uit Bahrein openbaar is gemaakt. Ook de groep voor Parijs-Nice is bekend.

De ploeg maakte in het Openingsweekend een sterke indruk, al zal Europees kampioen Sonny Colbrelli er niet bij zijn in Toscane. Voor Mohoric wordt het zijn vijfde Strade Bianche, waarin hij hoopt op een uitschieter. In 2019 werd hij elfde en dat bleek zijn beste daguitslag. Bilbao heeft wat dat betreft een beter trackrecord; de Spanjaard werd vorig jaar bij z'n eerste deelname meteen tiende.

Beide heren toonden dit seizoen al goede benen. Mohoric was sterk in de Ronde van Valencia, waar hij in een sterk veld elfde werd. In Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne werkte hij vooral in dienst van Colbrelli. Bilbao maakte indruk met een derde plek in de UAE Tour, waarbij hij op de slotdag op de Jebel Hafeet 'best of the rest' was, achter Tadej Pogacar en Adam Yates.

Sportief directeur Gorazd Stangelj hoopt dat zijn ploeg zaterdag laat zien wat het kan. 'We gaan voor het best mogelijke resultaat. Onze leiders zijn Bilbao en Mohoric, zij hebben de kwaliteiten om het goed te doen in deze wedstrijd. Bovendien houden ze echt van deze race.'

In Parijs-Nice zullen de ambities van Bahrain Victorious ook hoog zijn. Met Wout Poels, Jack Haig en Gino Mäder staan er drie mannen in vorm aan de start. Sonny Colbrelli is er ook nog bij. Ondanks zijn eindzege in de Ruta del Sol moet Poels het kopmanschap aan Haig laten. 'Hij is onze leider voor het klassement, Colbrelli voor de sprints. Poels en Mäder zijn echter in geweldige vorm en dus zullen ze wel iets te vertellen hebben in de bergen. We gaan in de sprints en in de bergen voor etappezeges, en hopen iemand op het podium te krijgen in het klassement.

Selectie Bahrain Victorious Strade Bianche 2022

Matej Mohorič
Pello Bilbao
Heinrich Haussler
Jan Tratnik
Hermann Pernsteiner
Edoardo Zambanini
Alejandro Osorio

Selectie Bahrain Victorious Parijs-Nice 2022

Wout Poels
Jack Haig
Gino Mäder
Domen Novak
Sonny Colbrelli
Luis Leon Sanchez
Fred Wright


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws