Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024 | Dé kans voor Matthews, of komen Pidcock en Hirschi erover? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024 | Dé kans voor Matthews, of komen Pidcock en Hirschi erover?

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024 | Dé kans voor Matthews, of komen Pidcock en Hirschi erover?

Zo, de beren zijn los na maandag! Een fel bevochten sprint leverde Bryan Coquard de zege op in Regensdorf na een spannende finale. Dinsdag? Meer van hetzelfde! Al is de finale ook weer nét even anders. Opnieuw moet er flink geklommen worden voor de renners mogen strijden voor de bloemen in de tweede rit in lijn. De aankomst ligt heuvelop en daarmee krijgt weer net een andere slag renners de kans dinsdag! In de Leiderstrui neemt je mee door de etappe.

Parcours etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024

zwitserland 3

In etappe twee staat er, net als een dag eerder, wederom een etappe voor de mannen met panache in de benen op de rol. In de 161 kilometer lange tocht tussen Steinmaur en Rüschlikon worden er weer de nodige hoogtemeters bedwongen, al zal het waarschijnlijk nog niet voor veel vuurwerk tussen de klassementsrenners zorgen.

In het laatste kwart richting de aankomst in Rüschlikon bevindt zich het merendeel van het klimwerk, uiteindelijk eindigend op een hellend stuk van zevenhonderd meter aan 7,1 procent. Een sprintje tussen sterke sprinters, puncheurs en AK-mannen ligt dus zeker in de lijn der verwachtingen!

Beklimmingen
128,3 km: Oberwil (2,9 km a 6,0%)
146,0 km: Auegst am Albis (2,6 km a 7,0%)
151,2 km: Albispass (1,8 km a 6,0%)

Tijden
Start: 13.00 uur
Finish: rond 17.00 uur

Weer etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024

Dinsdagochtend is het nogal slecht weer in startplaats Steinmaur (en ook in finishplaats Rüschlikon), al hebben de coureurs geluk. Dat mistroostige weer houdt namelijk op rond een uur of elf. De renners zullen in meteorologisch opzicht dus waarschijnlijk in prima omstandigheden koersen, daar het kwik oploopt tot circa zeventien graden Celcius.

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024

Vanwege de listige finale én de oplopende stroken, is de etappe van dinsdag in wezen lastiger te controleren voor de sprintersploegen. Daarom maken mannen als Marijn van den Berg, maandag-laureaat Bryan Coquard en ook Arnaud De Lie slechts een kleine kans. Michael Matthews is normaliter wel in staat de sprint door te trekken tot op de top van het heuveltje. Bovendien lijkt Bling precies op tijd in vorm.

Mannen die we maandag stiekem ook al in de finale zagen, zoals Paul Lapeira en Alberto Bettiol, zullen dinsdag ook weer vooraan rijden. Thuisrijder Marc Hirschi kwam in Regensdorf niet in het stuk voor, maar heeft met een zege in de Waalse Pijl van een paar jaar terug goede adelbrieven voor de rit van dinsdag. En met zijn recente prestaties is ook Thibau Nys een schaduwfavoriet, als liet Lidl-Trek doorschemeren dat de jonge Belg zich maandag niet top voelde.

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024 | Dé kans voor Matthews, of komen Pidcock en Hirschi erover?
Kan Thibau Nys zijn topvorm nog eens tonen in de aankomst heuvelop?

De kans is groot dat we ook wat klassementsmannen gaan zien, maar wie heeft een eindschot dat sterk genoeg is voor de dagzege? Richard Carapaz heeft dergelijke streken vaker uitgehaald. Hetzelfde geldt voor Mattias Skjelmose. Ook Tom Pidcock en Maxim Van Gils moet de finale goed liggen. Laatstgenoemde kan mogelijk wat goedmaken voor zijn onfortuinlijke ploegmakker De Lie.

Alpecin-Deceuninck zal hopen dat Axel Laurance een topdag heeft en zich kan mengen in de strijd. En anders is Soren Kragh Andersen een goede tweede optie, iemand die zich kranig kan weren in de hectische finale. Hetzelfde geldt voor Waalse Pijl-winnaar Stephen Williams. Lenny Martinez en Adam Yates weten hoe ze finales moeten afmaken, maar zijn natuurlijk ook bezig met het algemeen klassement.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024?

Topfavoriet: Michael Matthews (Jayco-AlUla)
Outsiders: Tom Pidcock (INEOS Grenadiers), Maxim Van Gils (Lotto-Dstny), Paul Lapeira (Decathlon AG2R La Mondiale), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost)
Long shots: Stephen Williams (Israel-Premier Tech), Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), Mattias Skjelmose en Thibau Nys (Lidl-Trek), Axel Laurance en Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Marc Hirschi (UAE Team Emirates)

Poll

Wie wint etappe 2 in de Ronde van Zwitserland?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws