Visma | Lease a Bike ziet Kelderman en Tulett uitstekend finishen in Zwitserland: 'Heel goed teken' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike ziet Kelderman en Tulett uitstekend finishen in Zwitserland: 'Heel goed teken'

Visma | Lease a Bike ziet Kelderman en Tulett uitstekend finishen in Zwitserland: 'Heel goed teken'

Visma | Lease a Bike zette de degelijk ingezette koers vanuit de proloog in de Ronde van Zwitserland door in de eerste rit in lijn op de maandag. De ploeg, die aantreedt met drie kopmannen (Cian Uijtdebroeks, Wilco Kelderman, Ben Tulett), kwam de hectische finale goed door en kan zodoende probleemloos verder op zoek naar mooie ereplaatsen. Te beginnen op dinsdag, als de rit weer wat zwaarder is dan maandag. 'Dit is een heel goed teken', vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite.

In de rit, die werd gewonnen door Bryan Coquard, lagen enkele linke hellinkjes te wachten op de renners in de Ronde van Zwitserland. Voer voor een hectische finale, maar de mannen van de Nederlandse équipe kwamen ongeschonden aan de finish. Tulett en Kelderman eindigden met zijn tweeën in de top twintig, een mooie opmaat voor meer de komende dagen.

Reef kijkt al vooruit naar zwaar slot Ronde van Zwitserland

Reef gaat wat verder in op de etappe van maandag. 'We wisten dat het een hectische finale zou kunnen worden', opent de ploegleider zijn relaas. 'Zeker gezien de klim op het einde en de vele smalle weggetjes vol met verkeershindernissen. Gelukkig kwamen we de rit goed door. Dat was ook het belangrijkste vandaag. We hielden Ben, Wilco en Cian goed vooraan en zaten goed in positie op de belangrijke momenten. Dat is een goed teken voor de rest van deze week', aldus Reef.

In Zwitserland gaan enkele mannen op zoek naar de laatste prikkel voor de Ronde van Frankrijk, die eind juni in Florence start. Kelderman en Tulett hopen daar nog deel van uit te gaan maken, Uijtdebroeks is vooral van plan ook in Zwitserland weer voor het eindpodium mee te vechten. Dat ging in de Giro ook lange tijd goed, tot de jonge Belg ziek werd. In Zwitserland viert hij zijn rentree bij de in 2024 zo geplaagde ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws