Ewan moet vrezen voor leadout De Buyst voor Tour de France: 'Trainde met breuk aan heupkom' Wielrennen
Wielrennen

Ewan moet vrezen voor leadout De Buyst voor Tour de France: 'Trainde met breuk aan heupkom'

Ewan moet vrezen voor leadout De Buyst voor Tour de France: 'Trainde met breuk aan heupkom'

Jasper De Buyst gaat beginnen aan een race tegen de klok om in de zomer in goede vorm aan de start van de Tour de France te staan. De Belg van Lotto Soudal viel hard in de laatste etappe van de Ronde van Turkije in april en hield daar meer schade aan over dan oorspronkelijk gedacht.

De Buyst miste om die reden al de Giro d'Italia en de Tour de France - die op 1 juli start in Denemarken - is plots twijfelachtig. Reden voor de vraagtekens is een gebroken heupkom, waar er eerst alleen een gebroken sleutelbeen werd vastgesteld. 'Het kan nog wel even duren tot ik terugkeer in competitieverband', zo vertelt De Buyst aan Sporza.

De 28-jarige De Buyst kwam er pas laat achter dat hij meer schade had. 'Ongeveer twee weken na mijn val in Turkije deed ik enkele trainingsritten, maar dat met een pijnlijk gevoel in mijn lies. Nadien wees een scan uit dat ik naast mijn gebroken sleutelbeen ook een breuk aan mijn heupkom had opgelopen.'

De Buyst cruciale leadout voor Ewan

Na een langere periode van rust mag De Buyst inmiddels weer voorzichtig trainen, nadat onderzoeken daarvoor het licht op groen zetten. De leadout van Lotto Soudal weet echter nog niet hoe zijn komende weken er verder uit gaan zien. 'Ik kon de trainingen weer hervatten op een gemakkelijke intensiteit. De eerste paar ritten gingen goed. Ik hoop de trainingsbelasting snel weer te kunnen opvoeren en mik op een terugkeer in competitie over een paar weken.'

Het zal broodnodig zijn voor zijn Belgische formatie, waar De Buyst de leadout is van Caleb Ewan. De Australiër rijdt dit jaar de Giro en de Tour, om naast ritzeges ook punten te scoren voor Lotto Soudal op de UCI-ranking. In Italië wil het vooralsnog niet echt vlotten voor Ewan, die in de zesde etappe nog geklopt werd door Arnaud Démare in een millimetersprint.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws