Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners Wielrennen
Wielrennen

Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners

Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners

Het Critérium du Dauphiné sluiten we zondag af, maar de volgende grote koers staat met de Ronde van Zwitserland al in de steigers. In Liechtenstein wordt de WorldTour-koers op gang geschoten met een proloog van 4,77 kilometer. In de Leiderstrui vertelt je waar je op dag één op moet letten.

Parcours proloog Ronde van Zwitserland 2024

Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners

De Ronde van Zwitserland gaat van start met een korte proloog van 4,77 kilometer, die verder dus niet al teveel uitleg bevat. In Vaduz, de hoofdstad van dwergstaat Liechtenstein heeft men een simpel parcours in een vierkant uitgetekend. In totaal bevat het parcours dus vier bochten, simple as that.

Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners

Beklimmingen
Geen.

Tijden
Start: 14.08 uur (eerste renner)
Finish: 17.00 uur (laatste renner)

Weer proloog Ronde van Zwitserland 2024

De proloog van de Ronde van Zwitserland kan nog wel eens beïnvloed worden door regen. In Vaduz wordt er gedurende de dag namelijk wel wat regen verwacht, bij zomerse temperaturen.

Starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024

Jan Sommer (Zwitserse selectie) rolt om 14.08 als eerste van het startpodium, Jacopo Mosca (Lidl-Trek) is om 16.55 als laatste aan de beurt. Hieronder hebben we de belangrijkste namen voor de ritzege en de belangrijkste klassementsrenners op een rijtje gezet.

14.15 uur: Cian Uijtdebroeks - Visma | Lease a Bike
14.21 uur: Egan Bernal - INEOS Grenadiers
14.22 uur: Stefan Küng - Groupama-FDJ
14.23 uur: Alberto Bettiol - EF Education-EasyPost
14.28 uur: Cees Bol - Astana Qazaqstan Team

14.29 uur: Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels)
14.36 uur: Maxim Van Gils - Lotto-Dstny
14.40 uur: Michael Matthews - Jayco-AlUla
14.42 uur: Yves Lampaert - Soudal Quick-Step
14.45 uur: Ethan Hayter - INEOS Grenadiers

14.47 uur: Stefan Bissegger - EF Education-EasyPost
14.55 uur: Mattias Skjelmose - Lidl-Trek
15.09: Tom Pidcock - INEOS Grenadiers
15.19 uur: Thibau Nys - Lidl-Trek
16.14 uur: Jan Christen - UAE Team Emirates
16.54 uur: Soren Kragh Andersen - Alpecin-Deceuninck

De volledige startvolgorde vind je hier!

Favorieten proloog Ronde van Zwitserland 2024

De Ronde van Zwitserland bevat naar goede gewoonte twee beproevingen tegen de klok, waarvan er vaak één op de eerste dag valt. Dat is mede door de kwaliteiten van enkele van de betere renners uit dat land: zo bewees Stefan Küng afgelopen jaar in Einsiedeln dat hij zo'n chrono-beproeving maar al te goed aankan, wat destijds tot de eerste leiderstrui leidde voor de coureur van Groupama-FDJ.

Voormalig Europees kampioen Stefan Bissegger is op papier wellicht zelfs nóg beter op korte afstand, maar de coureur van EF Education-EasyPost tobt al wat langer met zijn vorm. Ploegmaat Alberto Bettiol doet dat zeker niet, net als sprinter Marijn van den Berg. Ook die mannen kunnen in Vaduz zomaar een mooi resultaat uit het vuur slepen.

Favorieten en starttijden proloog Ronde van Zwitserland 2024 | Hardrijders, sprinters, crossers én klassementsrenners

Sowieso is het in een proloog altijd wel uitkijken naar de rappe mannen. In deze koers denken we dan met name aan Michael Matthews (Jayco AlUla), Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) en Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), die alle drie ook een uitstekende tijdrit in de benen hebben. Andere explosieve hardrijders zijn Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) en Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), maar reken ook op crossertypes als Thibau Nys (Lidl-Trek), Jan Christen (UAE-Team Emirates) en Tom Pidcock (INEOS Grenadiers).

De klassementsmannen hebben het op dergelijke afstanden wellicht wat lastiger, maar toch willen we bijvoorbeeld Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) en Kévin Vauquelin (Arkéa - B&B Hotels) niet uitvlakken. Mannen als Joao Almeida (UAE) en de puurdere klimmers moeten het toch wel van de langere ondernemingen hebben. Tot slot willen we nog twee jokers benoemen, allebei uit het kamp van Lotto-Dstny: wat kunnen Arnaud De Lie en Maxim Van Gils?

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor de proloog Ronde van Zwitserland 2024?

Topfavoriet: Michael Matthews (Jayco AlUla) en Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost)
Outsiders: Stefan Küng (Groupama-FDJ), Ethan Hayter (INEOS Grenadiers), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) en Yves Lampaert (Soudal Quick-Step)
Long shots: Mattias Skjelmose, Thibau Nys (Lidl-Trek), Tom Pidcock (INEOS Grenadiers), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Jan Christen (UAE-Team Emirates) en Kévin Vauquelin (Arkéa - B&B Hotels)

Poll

Wie wint de proloog van de Ronde van Zwitserland?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news