Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023 | Aankomst geknipt voor Schelling, Teunissen én Nys! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023 | Aankomst geknipt voor Schelling, Teunissen én Nys!

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023 | Aankomst geknipt voor Schelling, Teunissen én Nys!

We zijn pas bij etappe twee, maar dat al op dag drie. De Ronde van Noorwegen gaat op zondag verder met een 172,5 kilometer lange etappe van Valle naar Stavanger, waar In de Leiderstrui je graag het een en ander over vertelt!

Parcours etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023 | Aankomst geknipt voor Schelling, Teunissen én Nys!

Op de zondag van Pinksteren vertrekt het peloton vanuit Valle voor de voorlaatste rit van deze Ronde van Noorwegen, waarna we koers zetten richting Stavanger. Deze Noorse stad is het decor van de laatste twee ritten van de 2.Pro-koers, met op de slotdag een veredeld circuit in diezelfde plaats.

Na tien kilometer beginnen we aan de Knuttjørn, meteen de zwaarste beklimming van de dag. Deze is 21,7 kilometer lang, aan een gemiddeld stijgingspercentage van drie procent. Voor doorwinterde profs is dat niet al te bijzonder, al moeten we daarbij opmerken dat de eerste 3,4 kilometer aan 9,0 procent omhoog gaan.

Nadien volgt een lange vlakke fase, voor we op vijftig kilometer van de meet nog de Seldal-beklimming af moeten werken. 4,8 kilometer lang aan 5,5 procent gemiddeld is normaliter echter niet zwaar genoeg om de snelle mannen te kunnen lossen, dus we verwachten een sprint voor de sterke mannen.

Die zullen echter wel goed moeten kunnen klimmen, want de laatste kilometer loopt nog vies omhoog aan 5,5 procent. Een typische punchaankomst dus in de schaatsstad Stavanger, waar de klassieke types hun ei wel kwijt kunnen.

De laatste kilometer loopt nog vies omhoog.

Tijden
Start: 13.40 uur
Finish: 18.00 uur

Weer etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023

We zitten in Scandinavië, dus de renners mogen al in hun handjes klappen dat het droog is. dit bij een temperatuur van 11 graden Celsius en flinke windstoten vanuit de zee. Dat houdt in dat deze in de finale in de rug staat, maar voor het gros van de rit schuin tegen. Opgepast, waaiers!

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023

Voor de rit van zondag zoeken we het toch wel bij de punchers, die deels al boven kwamen drijven in de eerste rit, gewonnen door Mike Teunissen. De Limburger van Intermarché-Circus-Wanty zou een aankomst als deze ook zeker aan moeten kunnen en we zouden dan ook niet verbaasd zijn als hij opnieuw meedingt om de overwinning in Stavanger.

Vlak de jongens van Trek-Segafredo echter zeker ook niet uit. Thibau Nys eindigde al tweemaal bij de beste vijf in deze rittenkoers en zou er maar wat graag een ritoverwinning bijdoen. Met deze aankomst, op zijn lijf geschreven, zal Nys zeker content zijn. Tel daar de hulp van onder meer Jasper Stuyven en Mathias Vacek bij op en je hebt het over een topkandidaat voor de zege.

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023 | Aankomst geknipt voor Schelling, Teunissen én Nys!

Normaal gesproken zou dit ook een aankomst voor Tosh Van Der Sande zijn, maar hij finishte voor Jumbo-Visma - net als Tim van Dijke - in het laatste peloton vrijdag. Zodoende dat we eerder rekening houden met Mick van Dijke en Attila Valter, al mag het voor die laatste zeker nog wel wat zwaarder zijn. Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) zou zich hier normaliter ook wel in zijn sas moeten voelen, evenals sterke beer Rasmus Tiller van Uno-X en zijn compagnon Tobias Halland Johannessen.

Magnus Sheffield en Ben Tulett zullen hun goede plaats in het klassement zeker ook willen verdedigen, terwijl we in rit één ook al zagen dat Tobias Lund Andersen, Marco Brenner (Team DSM) en Alexander Kamp van Tudor uitstekend in orde zijn. Bij EF Education-EasyPost zullen ze met Odd Christian Eiking, Marijn van den Berg en Georg Steinhauser ook op een plannetje broeden, terwijl Ide Schelling (BORA-hansgrohe) onze relatief hoge verwachtingen tot dusver nog niet waar kon maken. Zondag dan maar?

Favorieten etappe 2 Ronde van Noorwegen 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Thibau Nys (Trek-Segafredo) en Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty)
Outsiders: Alexander Kamp (Tudor), Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) en Ide Schelling (BORA-hansgrohe)
Longshots: Attila Valter (Jumbo-Visma), Rasmus Tiller, Tobias Halland Johannessen (Uno-X), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Ben Tulett (INEOS Grenadiers) en Tobas Lund Andersen (Team DSM)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws