Luxeknechten Vingegaard: Van Aert mikt op zondag, Roglic mogelijk beter in Pyreneeën Wielrennen
Wielrennen

Luxeknechten Vingegaard: Van Aert mikt op zondag, Roglic mogelijk beter in Pyreneeën

Luxeknechten Vingegaard: Van Aert mikt op zondag, Roglic mogelijk beter in Pyreneeën

Bij Jumbo-Visma heeft men de zaakjes vooralsnog goed voor elkaar. De Nederlandse ploeg staat met Jonas Vingegaard in het geel en Wout van Aert heeft het groen stevig in handen. De Belg mag er op zondag in de vijftiende etappe mogelijk weer voor gaan.

Etappe 15 heeft een vlakke aankomst en is om die reden op papier gezet als potentiële sprintkans. Van Aert zet echter vraagtekens bij die uitkomst. 'Voor de Tour had ik deze aangeduid als massasprint, maar de kans is nu vrij groot dat er weer een vlucht gaat rijden. Veel jongens hebben het lastig en vaak zijn de mannen in de kopgroep sterker dan de mannen die op kop moeten rijden. Misschien wordt het een dag om mee te schuiven', vertelt hij bij de NOS.

Jumbo-Visma hoopt op betere Roglic in Pyreneeën

Van Aert is in de Tour vooralsnog een manusje van alles. Naast het groen en twee ritzeges reed hij in de veertiende etappe ook weer gaten dicht voor Vingegaard. Ook Primoz Roglic was in dat opzicht actief, al deed de Sloveen zijn werk nog voor Van Aert. Geen goed teken, beaamt ook ploegleider Frans Maassen bij de NOS. 'Hij is momenteel niet goed genoeg om de beste tien te volgen. Misschien moet hij nog wat herstellen en zien we hem in de Pyreneeën terug op niveau.'

Met de focus op geel en groen blijft Jumbo-Visma scherp. Louis Meintjes leek zaterdag in staat om het geel over te nemen van Vingegaard, maar daar stak de Nederlandse ploeg een stokje voor. 'Het was geen probleem geweest als Meintjes nog korter was gekomen, maar we wilden de koers vooral graag hardmaken, omdat dat in Jonas z'n voordeel is', aldus Steven Kruijswijk, ook hij bij de NOS.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws