Visma | Lease a Bike bevestigt sleutelbeenbreuk Kelderman: renner succesvol geopereerd Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike bevestigt sleutelbeenbreuk Kelderman: renner succesvol geopereerd

Visma | Lease a Bike bevestigt sleutelbeenbreuk Kelderman: renner succesvol geopereerd

Wilco Kelderman is niet zonder kleerscheuren uit Parijs-Nice gekomen. De 32-jarige wisselkopman van Visma | Lease a Bike zou bij zijn val in de slotetappe in en rond Nice een sleutelbeenbreuk hebben opgelopen. Dat meldde de Belgische krant HLN.be. Maandagavond bevestigde Visma | Lease a Bike het nieuws.

Kelderman finishte zondag uiteindelijk wel als achtste op de Promenade des Anglais en behield diezelfde plek ook in het algemeen klassement. Toch zullen we de Nederlander dus voorlopig even niet in koers zien. Intussen is Kelderman al geopereerd aan zijn sleutelbeenbreuk. Het is nog onduidelijk op welke termijn de renner weer in actie kan komen.

De blessure van Kelderman is een domper op de feestvreugde van de Nederlandse formatie. Zo won het de voorbije week met Olav Kooij twee ritten en greep Matteo Jorgenson zowel het eindklassement als het jongerenklassement naar zich toe in de Koers naar de Zon. In de Tirreno-Adriatico was Jonas Vingegaard dan weer de grote slokop: de Deense Tourwinnaar won twee ritten, het eindklassement én het bergklassement.

Visma | Lease a Bike werd daarmee de allereerste ploeg in de geschiedenis van de wielersport, die zowel Parijs-Nice als de Tirreno in hetzelfde jaar wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws