Rohan Dennis niet eens met beslissing Australische bond om Russen van WK wielrennen te weren Wielrennen
Wielrennen

Rohan Dennis niet eens met beslissing Australische bond om Russen van WK wielrennen te weren

Rohan Dennis niet eens met beslissing Australische bond om Russen van WK wielrennen te weren

Het lijkt erop dat we dit najaar geen renners uit Rusland en Belarus gaan zien op het WK wielrennen in Australië. De Australische sportbond volgt het advies van de IOC op en gaat - zoals het er nu naar uitziet - geen renners uit die oorlogvoerende landen toelaten in september.

Matt Carol, voorman van de Australische sportbond, heeft dit dinsdag laten weten middels een statement. 'We willen allemaal vrede en dat Rusland zichzelf zo snel mogelijk terugtrekt', citeert Cyclingtips. 'We verzoeken onze sporten om geen Russische en Belarussische atleten of officials toe te laten.' Het WK wielrennen staat van 18 tot en met 25 september op het programma in Wollongong.

Rohan Dennis heeft via Instagram kritiek gegeven op dit besluit. 'Stel je voor dat je individuele atleten straft voor waar ze zijn geboren. Gefeliciteerd...', aldus de cynische uitleg van Dennis, die later nog wat toevoegt. 'Na mijn bericht heb ik verwijten gekregen dat voor de oorlog ben. Om te verduidelijken: Ik ben 100 procent tegen wat Poetin Oekraïne aandoet. Maar dat geldt ook voor de meeste, zo niet alle Russische atleten', pleit de renner van Jumbo-Visma voor zijn collega's in het peloton.

Een van de meest bekende Russische wielrenners, Pavel Sivakov, liet eerder al weten dat hij fel tegen de oorlog is, maar dat hij niet gehaat moet worden omwille van zijn afkomst.

Rohan Dennis niet eens met beslissing Australische bond om Russen van WK wielrennen te weren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws