Sjoerd Bax gaat debuut maken voor UAE in Tour Down Under, Vine en Bennett kopstukken Wielrennen
Wielrennen

Sjoerd Bax gaat debuut maken voor UAE in Tour Down Under, Vine en Bennett kopstukken

Sjoerd Bax gaat debuut maken voor UAE in Tour Down Under, Vine en Bennett kopstukken

Jay Vine mag na zijn nationale tijdrittitel in Australië zijn hoogvorm door gaan zetten in de Tour Down Under. UAE Team Emirates meldt in een persbericht dat de Australiër wordt uitgespeeld, samen met George Bennett en Marc Hirschi. Sjoerd Bax gaat zijn debuut maken voor de ploeg.

Bax verruilde deze winter het vertrouwde Alpecin-Deceuninck en sprong in het diepe bij UAE Team Emirates. Daar wordt hij straks in het voorjaar uitgespeeld als één van de kopmannen, maar moet hij zich in de rittenkoersen toch ook gaan inspannen voor anderen.

Die kopmannen zijn in de Tour Down Under Vine, Bennett en Hirschi. Vine verraste dinsdag vriend en vijand door de tijdrit te winnen bij de nationale kampioenschappen. Bennett en Hirschi moeten op hun beurt ook in staat worden geacht om mee te doen met de besten in de Australische rittenkoers, die voor het eerst sinds 2020 weer wordt verreden.

'Ik kijk er heel erg naar uit', zo zegt Vine over de Tour Down Under. 'We hebben een heel sterke ploeg voor deze wedstrijd, met meerdere opties om te winnen. De laatste jaren werd de race steeds afgelast, dus iedereen in Australië kijkt ernaar uit en wij voelen als renners hetzelfde. Ik heb een goede voorbereiding gehad, met een solide trainingskamp voor de Kerst. Ik wil mijn krachten laten zien in de nieuwe kleuren.'

Naast Vine, Bennett, Hirschi en Bax wordt de selectie gecompleteerd door de Italiaan Alessandro Covi, de Nieuw-Zeelander en Bennetts landgenoot Finn Fisher Black en de Nieuw-Zeelander Michael Vink. Ook voor Vink betekent het zijn debuut voor UAE Team Emirates, nadat hij deze winter werd opgepikt als wereldster in het virtuele fietswereldje.

Selectie UAE Team Emirates Tour Down Under 2023

Sjoerd Bax (Ned)
George Bennett (NZ)
Alessandro Covi (Ita)
Finn Fisher Black (NZ)
Marc Hirschi (Swi)
Jay Vine (Aus)
Michael Vink (NZ)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws