Sportmarketeer Chris Woerts: 'Jumbo-Visma wordt Visma-Amazon, Amerikaanse gigant legt 15 miljoen in' Wielrennen
Wielrennen

Sportmarketeer Chris Woerts: 'Jumbo-Visma wordt Visma-Amazon, Amerikaanse gigant legt 15 miljoen in'

Sportmarketeer Chris Woerts: 'Jumbo-Visma wordt Visma-Amazon, Amerikaanse gigant legt 15 miljoen in'

Nieuwe informatie aan de horizon als het gaat om Jumbo-Visma in 2024. Hoofdsponsor Jumbo vertrekt zoals iedereen weet, maar volgens Chris Woerts wordt de Amerikaanse gigant Amazon de tweede sponsor. Dat bedrijf heeft al langer lijntjes met de ploeg, door het maken van een documentaire.

'Visma is nu tweede sponsor, maar wordt hoofdsponsor. Zij leggen nu tien miljoen in, dat wordt twintig miljoen. Amazon komt daar met vijftien miljoen bij, dus dan kom je op 35 miljoen uit', stelt de marketeer in het avondprogramma Vandaag Inside, alhoewel we daarbij moeten stellen dat Woerts in Nederland wel de naam heeft er af en toe naast te zitten.

Wat met Soudal Quick-Step? Woerts zegt dat er nog gesprekken voeren

De afgelopen vijf dagen ging het vooral over het nieuws dat Jumbo-Visma mogelijk met Soudal Quick-Step zou gaan fuseren en dat Primoz Roglic zou vertrekken, waarbij er allerlei verhalen rond gingen. Zo zou Patrick Lefevere gesignaleerd zijn op het Service Course van Jumbo-Visma, maar dit werd met klem ontkracht door de Belg zelf. Wel is het inmiddels duidelijk dat er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van Jumbo-Visma en fietsenmerk Specialized, op dit moment fietsconstructeur bij de Belgische ploeg van Lefevere.

'En dan zijn ze ook nog bezig met de gesprekken met Soudal Quick-Step, want als ze fuseren krijgen ze Remco Evenepoel erbij. Dan krijgen ze echt een wereldploeg. Ze hebben nu alle grote rondes gewonnen, maar dat willen ze nog een keer doen', stelt Woerts aan tafel met Wilfred Genee, Rene van der Gijp en Johan Derksen. 'Richard Plugge is onverzadigbaar. INEOS steekt er nog meer geld in, zo'n veertig miljoen. En die winnen minder.'

'Richard zegt dat het onzin is dat ze ooit met mensen uit Saoedi-Arabië hebben gesproken', claimt de marketeer in Vandaag Inside. 'Dit is een droomcombinatie', heeft hij het over Amazon. 'Het wordt Visma-Amazon, sowieso', stelt hij zeker te weten. Wordt ongetwijfeld (weer) vervolgd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws