Tour de Wallonie: Jakobsen ingesloten in sprint, Kooij en Serry vallen uit Wielrennen
Wielrennen

Tour de Wallonie: Jakobsen ingesloten in sprint, Kooij en Serry vallen uit

Tour de Wallonie: Jakobsen ingesloten in sprint, Kooij en Serry vallen uit

Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step moeten het in het restant van de Tour de Wallonie met een mannetje minder doen. De zeventallige selecties zijn uitgedund tot zes, nadat Olav Kooij en Pieter Serry de strijd vroegtijdig moesten staken. Fabio Jakobsen kwam in de sprint niet verder dan een 21e plaats.

De eerste etappe in de Tour de Wallonie werd gewonnen door Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma won voor het eerst sinds februari 2020 weer een etappe en was daar na een lastige periode vanzelfsprekend erg blij mee. Hulp van de eveneens snelle Kooij had hij schijnbaar niet nodig, want hij sprintte mede door een goede lead-out van Timo Roosen, onbedreigd naar de overwinning. Woensdag rijdt het peloton de tweede etappe over het racecircuit van Zolder, nadat de etappe eerder werd geannuleerd vanwege de hevige regenval en overstromingen in België. Jumbo-Visma moet het daarin dus doen zonder Kooij, die vanwege ziekte moest opgeven.

Wie eveneens moest opgeven, was Serry. De renner van Deceuninck-Quick-Step kwam op zeventig kilometer van de meet ten val en moest de strijd staken met een gekneusde rib. De 32-jarige Belg was hier mede als ondersteuning van Fabio Jakobsen, die in de sprint niet verder kwam dan een 21e plaats. 'We ondersteunden Fabio en hij was vastbesloten om een goed resultaat te halen, maar helaas werd hij ingesloten', zo gaf ploegleider Klaas Lodwyck na afloop aan op de eigen ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws